De Ziua Naţională, protopopul Ioan Dâmbu şi preşedintele CJ Radu Moldovan au devenit Cetăţeni de Onoare ai Năsăudului

De Ziua Naţională a României, năsăudenii au sărbătorit alături de administraţia locală, un secol de la înfăptuirea Întregirii Neamului. Ceremonialul a avut loc în Parcul Central, după intonarea Imnului Naţional şi un Te Deum, fiind transmis mesajul primarului Mircea Romocea şi au fost depuse coroane de flori. A urmat un spectacol de cântece patriotice, invitate de onoare fiind Oana Matei şi Cristina Scurtu. Năsăudenii au fost uniţi sub tricolor, care a fost amplasat pe principala clădire administrativă a oraşului,având 10 metri lungime şi 6 m lăţime.

“Ştim că au fost evenimente de amploare la Alba Iulia, dar şi la Bistriţa. Nici Năsăudul nu putea să nu organizeze manifestări dedicate prin unirea Transilvaniei, a Maramureşului, Crişanei şi Banatului cu România. Respectul şi recunoştinţa noastră se îndreaptă spre toţi acei români care au scris cu sângele lor istoria poporului român şi prin sacrificiul suprem au păstrat vie conştiinţa neamului, uniunea naţională şi sufletul naţional”, ne-a declarat primarul Mircea Romocea.
Apoi, în sala de şedinţe a Primăriei Năsăud au fost înmânate două titluri de Cetăţean de Onoare al oraşului, pentru protopopul ortodox Ioan Dâmbu, care slijeşte Biserica din această calitate de 30 de ani, şi pentru preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan. Printre invitaţi au fost prefectul Ovidiu Frenţ şi ministrul Ioan Deneş, parlamentarii Daniel Suciu şi Ioan Deneş, vicepreşedinţii CJ Vasile Puica şi Ioan Ţintean.
"Pentru că astăzi fiecare român simte și trăiește românește, comunitatea din Năsăud a îndurat gerul de afară și a venit să comemoreze amintirea înaintașilor noștri, care au luptat pentru ca noi, astăzi, să avem o țară și să o Sărbătorim Împreună. Vreau să îi mulțumesc domnului primar Mircea Romocea, Consiliului Local Năsăud și întregii comunități pentru apreciere și oferirea titlului de ,,Cetățean de Onoare al Orașului Năsăud’’. Într-adevăr este o onoare pentru mine și vin cu promisiunea că împreună cu echipa mea, voi continua munca și voi sprijini dezvoltarea acestui oraș. De asemenea, îl felicit pe părintele protopop Ioan Dâmbu care a primit și dânsul titlul de ,,Cetățean de Onoare” și îi mulțumesc pentru laudatio pe care mi l-a făcut, lucru care mă determină și mai mult să fiu aici pentru oameni" a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.
De asemenea, tuturor participanţilor au fost oferite sărmăluţe şi vin, pentru a petrece româneşte.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]