De Ziua Naţională, Veriga lui Maxim Dumitraş s-a întors acasă, la Sângeorz-Băi

Ziua Naţională a României a fost marcată, la Sângeorz Băi, printr-un eveniment aparte. După intonarea Imnului Naţional, în prezența primarului Traian Ogâgău, a consilierilor locali, a reprezentanților cultelor, a fost dezvelită o operă a artistului Maxim Dumitraș.

          „Este o lucrare unică prin realizarea ei, dar comună prin mesajul pe care ni-l transmite: o lume unită prin aceleaşi idealuri, prin aceeaşi religie, o lume mai bună şi mai frumoasă dedicată umanităţii şi frumosului. Lucrarea face parte dintr-un ciclu de lucrări ale sculptorului Maxim Dumitraş, intitulate „Verigi”, gândite ca acele zale ale unui lanţ. Este o lucrare care îmbină două culori, alb şi albastru, îmbinarea ideală şi armonioasă. Albastrul este legat de spiritualitate, predispune la meditaţie, culoarea cea mai adâncă. (...) Albul este puritatea şi adevărul, transfigurează măreţia şi calea cerească”, a spus Uţu Brănişteanu, făcând o comparaţie cu piesa Imagine a lui John Lennon.

           Primarul Traian Ogâgău a menţionat că, Ziua Naţională a României nu ar fi putut fi sărbătorită mai frumos decât prin dezvelirea acestui monument, a acestei frumoase sculpturi, „Veriga care, într-adevăr, a lipsit în Sângeorz Băi”. „Împreună cu Consiliul Local am găsit soluţia ca această Verigă să-şi reia locul binemeritat în oraşul nostru. Prin această Verigă se creează o unitate, atât între noi sângeorzenii, cât şi între cei plecaţi, prin Verigile amplasate în toată lumea. Nu putem decât să fim mândri că o avem amplasată aici, în Sângeorz Băi. În fiecare an, în colaborare strânsă cu dl. Maxim Dumitraş, vom găsi loc în oraş pentru o sculptură, pentru că doar aşa poate rămâne ceva după noi”, a declarat primarul Ogâgău.

          Nu în ultimul rând, artistul Maxim Dumitraş a precizat că este un proiect la care lucrează de peste 30 de ani. „Este un lanţ al prieteniei. Câte o sculptură  se află în Spania, Franţa, Germania. A zecea verigă este la Sângeorz Băi. Încerc ca aceste verigi să se unească între ele şi să formeze un lanţ al prieteniei. Este un loc superb unde a fost amplasată şi sper să aducă prietenie şi pace”, a spus Maxim Dumitraş.

În loc de concluzie...Comunitatea din Sângeorz Băi trebuie să fie mândră că are un asemenea artist, cum de altfel Maxim Dumitraş se bucură de acest loc pe care niciodată nu l-a părăsit.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5