Decizie în cazul celor 4 polițiști acuzați de luare de mită: Trei merg în arest, unul a primit control judiciar

Soarta celor patru agenți de poliție din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud acuzați de procurori de luare de mită a fost decisă cu puțin timp în urmă de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Concret, trei dintre agenți, Dorel Greab, Sorin Gheorghe Ivan, Dan Grigore Huciu au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, asta după ce aseară au fost eliberați în momentul epuizării celor 24 de ore de reținere. În ceea ce îl privește pe MIhai Mândrean, acesta a fost pus sub control judiciar.

Reamintim că timp de doi ani, cei patru agenți din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție al județului Bistrița-Năsăud au acceptat bani de la șoferii ce au comis diverse contravenții în trafic. O spune procurorul şef adjunct Angela Sângeorzan,  purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Anchetatorii au la dosar probe obținute prin metode specifice de investigare dar și două denunţuri penale pentru aceleaşi tipuri de fapte, pe care poliţiştii le-au comis în urmă cu maxim două săptămâni. E vorba de datele de 16, respectiv 24 august 2017.

Ce spune Angela Sîngeorzan?

Procurorul șef adjunct a vorbit despre faptul că în noaptea de 27 spre 28 august, agenţii de poliţie Dorel Greab şi Sorin Ivan Gheorghe au fost prinşi în flagrant de un investigator sub acoperire, când luau mită 150 de lei: ” Ultimul act de luare de mită a fost comis în noaptea de 27 spre 28 august 2017, când au fost depistaţi în flagrant inculpaţii Greab Dorel şi Ivan Sorin Gheorghe, care au luat de la un investigator sub acoperire suma de 150 de lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv de constatare a unei contravenţii rutiere. Urmare a percheziţiei corporale, asupra celor doi inculpaţi s-au identificat şi alte sume de bani, respectiv 55 lei şi 50 de euro asupra inculpatului Greab Dorel şi 150 de lei şi 50 de euro asupra inculpatului Ivan Sorin Gheorghe, în cauză existând indicii că şi aceste sume de bani au fost obţinute prin fapte similare”.

Potrivit Angelei Sîngeorzan, din probele cauzei rezultă că fiecare dintre cei patru agenţi de poliţie a comis mai multe acte de luare de mită, constând în bani sau alte bunuri după cum urmează:

– Greab Dorel a săvârşit 21 de acte materiale, în sarcina sa fiind reţinute 5 infracţiuni de luare de mită, unele în formă continuată;

– Ivan Sorin Gheorghe a săvârşit 10 acte materiale, în sarcina sa fiind reţinute 4 infracţiuni de luare de mită, unele în formă continuată;

– Huciu Dan Grigore a săvârşit 12 acte materiale, în sarcina sa fiind reţinute 3 ainfracţiuni de luare de mită, unele în formă continuată;

– Mîndrean Mihai a săvârşit 5 acte materiale, în sarcina sa fiind reţinute 3 infracţiuni de luare de mită, unele în formă continuată.

Actele de luare de mită au fost sesizate prin mijloace specifice de investigare, dar au existat şi două denunţuri penale pentru faptele comise în datele de 16 august 2017 şi 24 august 2017, a conchis  Angela Sîngeorzan.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]