Delegație din orașul german Wiehl, la Bistriţa

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a primit vizita unei delegații din orașul german Wiehl, condusă de dr. Hans Georg Franchy, președintele Asociației de Prietenie Germană – Săsească – Română Wiehl – Bistrița, din care a făcut parte și viceprimarul Udo Kolpe și consilierul local Jürgen Poschner.
"În spiritul prieteniei reale și al unei vechi colaborări, întâlnirea a venit după vizita pe care am făcut-o în luna mai a acestui an la Wiehl, unde m-am văzut cu mulți sași și români care trăiesc în Germania. Astăzi, oaspeții care mai vizitaseră Bistrița în anii de după Revoluție au fost bucuroși să vadă transformările din vechiul burg și să audă că avem în lucru un proiect cu finanțare europeană pentru restaurarea caselor din centrul istoric, în ideea conservării patrimoniului cultural și arhitectonic lăsat de sași.
După un schimb de impresii și o serie de discuții despre consolidarea unor parteneriate, la finalul întâlnirii, prietenii noștri din Wiehl au putut vizita turnul Bisericii Evanghelice, a cărei reabilitare este aproape finalizată, fiind invitați apoi în Heidenfeld la evenimentul “Toamna bistrițeană”", a transmis primarul Ioan Turc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5