Grădinița Căsuța cu Povești- Grupa Greierașilor:

Demonstrație de carving, buburuze și gândaci comestibili la Sărbătoarea Recoltei 2018

Pentru al treilea an consecutiv, preșcolarii din anul terminal ai Grupei Greierașilor din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit ”Căsuța cu Povești” au marcat, joi, Sărbătoarea Recoltei – activitate dedicată belșugului Toamnei. Implicarea, dăruirea, bucuria de a fi împreună și de a crea au fost ingredientele de bază ale unei zile perfecte pregătită cu multă minuțiozitate de doamnele educatoare, Leontina Felican și Claudia Ciocu, bonele Rodica  Șfagău și Rozalia Magyaroși, alături de cei mici și părinții lor. Anul acesta, serbarea a căpătat o altă amploare. Dacă la celelalte ediții, părinții erau obișnuiți să fie doar invitați, acum ei au participat efectiv la activități. Grupa Mare s-a organizat pe ateliere gastronomice, iar copiii au muncit cot la cot cu părinții lor. După o planificare bine pusă la punct și respectând tematica anotimpului Toamna, echipele au reușit să creeze ceva inedit precum decorațiuni spectaculoase cu fructe și legume, aperitive deosebite prevăzute cu gândăcei și buburuze comestibile, torturi aspectuoase și delicioase, dar și o diversitate de cocktail-uri armonios colorate și extrem de savuroase. Totul a fost realizat de părinți și copii, timp de aproximativ 2 ore. Înainte de a începe activitatea propriu-zisă, preșcolarii s-au bucurat de prezența Zânei Toamna care după ce le-a pus istețimea la încercare prin intermediul câtorva ghicitori, i-a premiat și felicitat pentru cumințenie și hărnicie. Cei prezenți au avut parte și de o demonstrație live de carving – arta sculpturii în fructe și legume. Cu multă măiestrie, Daniel Curchi le-a arătat celor mici cum fructele și legumele se pot transforma în operă de artă. Wow! A făcut o magie, a transformat o ridichie într-o pasăre! Dintr-o banană a făcut un delfin! Și dintr-un pepene a ieșt un buchet de flori!, se auzea glasul micuților fascinați de talentul bistrițeanului.

La final, munca fiecărui participant a fost recompensată. Echipa care a realizat savuroasele torturi a fost premiată pentru cea mai bună organizare, echipa care a făcut hrănitoarele băuturi au fost premiată pentru cea mai bună colaborare, inventiva echipă a aperitivelor a luat diploma pentru cea mai apreciată rețetă, iar cei de la decor fructe s-au bucurat de distincția pentru creativitate. Și, nu în ultimul rând, micii greierași s-au bucurat, fiecare, de medalii de campioni.

A fost un moment minunat pentru toată lumea, un prilej deosebit de a ne petrece timpul împreună, dar și de a ne cunoaște mai bine. Am muncit, ne-am bucurat și am profitat de timpul petrecut alături de copiii noștri.

Ionela Mâti

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]