A depăşit Revelionul ! Vedete naţonale, în judeţ. Primarul Traian Ogâgău: Mândru că sunt sîngeorzan !

FOTO: Circu Dorin şi facebook

Ca în fiecare an, de Bobotează, Hora Someşană a făcut ca locaţia derulării- Restaurantul Mega Park din centrul stațiunii Sîngeorz-Băi- să fie neîncăpătoare.
Cu mic, cu mare, sîngeorzenii au îmbrăcat straiele populare, au jucat şi s-au veselit. Hora Someșană, eveniment iniţiat în urmă cu ani de primarul Traian Ogâgău, vine să încurajeze păstrarea și perpetuarea tradițiilor și a portului popular autentic.
Un spectacol de zile mari susținut de artiștii: Mina Buga, Giorgiana Lobonț, Cristina Bugnar, Petre Petruse, Raul Turda, Neluțu Moldovan, Anuța Motofelea, Ionela Toma, Oana Matei și Bogdan Berbecar, alături de invitații speciali Paul Ananie şi Aurel Tămaș , care deşi şi-a uitat cămaşa populară acasă a făcut pe toată lumea a intrat în joc.
Prezent la Horă celebrul fotbalist Gabi Balint, cetăţean de onoare al staţiunii Sîngeorz-Băi, a postat un film pe Facebook cu mesajul „Aşa ceva n-aţi mai văzut! cea mai frumoasă petrecere a anului. Nici Revelionul, nici Crăciunul nu-i fac faţă! ”
nu a lipsit nici celebrul coregraf Marin Barbu, cunoscut de toţi drept Nea Marin, care nu a luat jorda pentru a alerga vedetele la tv, e drept nu a fost nici în costum popular, dar s-a bucurat de aceste lucruri unice alături soţie, de sângiorzani şi creatoarea Virginia Linul. Se pare că Nea Marin e în judeţ de 2 săptămâni, el a petrecut aici şi revelionul la Colibiţa.
Nu au lipsit nici bucate tradiționale, specifice zonei, asezonate cu un pahar de ţuică, la fel ca în vremurile bunicilor.
"Nu cred că există cineva căruia să nu-i crească inima de bucurie atunci când vede atâția oameni din toate părțile uniți sub un singur gând: Păstrarea tradițiilor și a portului popular! Pot spune că Hora Someșană este de acum evenimentul sîngeorzenilor. Datorită vouă și invitaților noștri, putem să ne mândrim cu tradiția acestui eveniment la noi în orașul Sîngeorz-Băi. A fost ediția a XIII-a, o ediție reușită din toate punctele de vedere datorită vouă, datorită faptului că respectați tradițiile și împreună ducem mai departe obiceiurile locale iar cei mai în vârstă pot fi mândri de noi! Mândru că sunt sîngeorzan" a spus primarul Traian Ogâgău.
Sub sloganul „Dacă ne uităm tradițiile, uităm de unde am plecat și cine suntem noi cu adevărat”, Hora Someșană a devenit pe parcursul anilor, una dintre cele mai așteptate manifestări la care participă sute de localnici care îmbrăcă cu mândrie portul popular autentic scos din "lada de zestre" a bunicilor.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]