Deputatul Bogdan Ivan: Dubla măsură funcționează în această "dreaptă" guvernare, iar oamenii văd

Aseară, în Bistrița, zeci de cetățeni au luat parte la un protest inedit. Sătui până peste cap de bâlbâielile și aberațiile celor care gestionează pandemia, bistrițenii s-au urcat în mașini, au mers în coloană și au claxonat.

Desigur, “surzii” din Guvern nu au auzit acest semnal de alarmă. Nici n-aveau cum, fiind preocupați mai degrabă de problemele și disensiunile din interiorul coaliției de guvernare.

De fapt, acolo este buba cea mare. Acolo, virușii puterii acționează 24 ore din 24. Spre deosebire de Covid care, în opinia lor, se transmite cu predilecție de la ora 18 sau 20 până dimineața la 5, nu?

Acestea sunt motivele declanșării acestei mișcări publice desfășurată în mașinile personale.
În acest caz, păstrarea distanței era evidentă, iar purtarea măștii nu se impunea. Totuși, zeci de bistrițeni participanți la acest protest au fost amendați de organele abilitate.

Se prea poate pentru deranjarea liniștii publice. Sau nerespectarea orarului de deplasare în pandemie, protestul întinzându-se după ora 22.

Zelul organelor de control în acest caz, în care distanțarea socială era, iar de mască nu ai nevoie în mașina personală, pare ușor exagerat. Ca o opinie personală, era de ajuns un avertisment, nu amendă.

Același zel nu l-au avut organele statului nici când Orban fuma într-o instituție publică iar alcoolul trona pe masă, nici când ministrul sănătății Voiculescu umbla fără mască prin Parlament și nici când doamna Turcan a socializat și nici nu a păstrat distanța socială la o acțiune unde chiar era cazul!
În cazul celor doi miniștri, presa i-a dat în vileag, iar ei spășiți și-au cerut scuze cerând să fie amendați. Auzi, cerând. Nu era corect să fie amendați fără să ceară?

Dubla măsură funcționează în această "dreaptă" guvernare, iar oamenii văd. Iar protestele pașnice sunt benefice democrației. Sunt semnale de alarmă că anume ceva capătă chip de dictatură în încercarea de a acoperi incompetența unei guvernări ratate.

Plătiți-vă amenzile, oameni buni. Și chiar dacă nu v-au dat avertisment așa cum era normal, le-ați dat voi unul elegant guvernanților.

Până la urmă vor înțelege că voi i-ați votat. Nu s-au votat ei între ei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5