Deputatul Bogdan Ivan: Ministrul agriculturii, Adrian Oros nu este dăunător, dânsul este chiar un blestem pe capul agriculturii românești!

Declaratie politica

Ministrul agriculturii, Adrian Oros nu este dăunător, dânsul este chiar un blestem pe capul agriculturii românești.

Ministrul agriculturii are alura celor care înainte de 1989 ne calculau caloriile. Singura diferență este dată de faptul că acest ministru calculează, după rețete numai de el știute, care sunt subvențiile pentru o vacă, o capră sau o oaie. Iar dacă banii nu ajung, se descurcă el țăranul român. Culmea, fermierul, țăranul, nu se descurcă domnule ministru. El renunță!

Nu putem spune că ministrul este nepriceput, ipocrit sau dezinteresat, însă putem argumenta că scăderea cuantumului subvențiilor per cap de animal îngroapă afacerile fermierilor. Iar groparul este chiar dânsul.

Cu mărunțișul alocat de ministru nicio bovină, caprină sau ovină n-are vreo șansă ca să se îmbolnăvească de meteorism. Adică de balonare. Nu există vreo specie care să trăiască doar cu aer și apă, dar domnul ministru pare să aibă mai multă pricepere decât fermierii care vor să renunțe să crească animale.

Zootehnia nu este matematică de birou ministerial, ci muncă și sacrificiu personal pentru a fi rentabil. Poate același domn ministru consideră că sunt mai bune carnea importată, laptele importat, brânzeturile importate. Iarba străinilor este mai verde ca a noastră.

Boala limbii albastre de la bovine tinde să-și schimbe culoarea în galbenul acela liberal, gelos pe performanțele fermierilor din trecut când subvenția era subvenție nu milă, iar vorba era vorbă și nu minciună!

Zootehnia românească are nenorocul unei austerități pe care actuala guvernare o contestă. Tăranul român este prostit că va fi bine și la vară cald, dar din 2020 i-a înghețat afacerea pe altarul liberal.

Domnul ministru nu este dăunător, dânsul este chiar un blestem pe capul agriculturii românești.

Și nu funcționează niciun acatist financiar pentru țăranul român.

Zootehnia dispare, agricultura dispare și veți rămâne dumneavoastră cu coaliția aia cu tot întocmai ca la tomatele ce dispar când apare tuta absoluta. E o molie. Dimneavoastră ce sunteți? Ministrul agriculturii? Nu se vede. Dar tuta este vizibilă.

Comentarii

01/04/21 08:20
un cetatean

Tovarase Ivan, blestemul pe capul Romaniei se numeste PSD! Asa ca nu mai descarcati gunoiul vostru in curtea altora.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5