Deputatul Cristina Iurişniţi: Care este situația lucrărilor de amenajare a cursurilor de apă necadastrale din comuna Tîrlișua?

Având în vedere refuzul Primăriei Târlișua față de solicitările unui cetățean activ al comunei și al județului, care semnalează niște derapaje grave ce țin de proiectul ,,Lucrări de amenajare a cursurilor de apă necadastrale din comuna Tîrlișua” și implicit asumarea de către Primăria comunei Târlișua a prezenței/absenței barajelor deversoare, menite a reduce riscul la inundații, pe patru dintre cele cinci văi necadastrale care au făcut obiectul unui proiect european (văile: Oarzina, Ivăneasa, Mihăleasa și Vânători), am adresat primarului Comunei Târlișua, domnului Vlăduț Purja, o solicitare în baza Legii 544/2001, privind informarea cu privire la actele administrației publice locale, privind existența/inexistența unor acte administrative care dovedesc recepția lucrărilor publice privind amenajarea barajelor deversoare aflate la pozițiile kilometrice km 1+667 și 1+697, aflate pe Valea Oarzina, conform Dispoziției de Șantier nr. 4 din data de 22.07.2015.

            De asemenea, am solicitat comunicarea strategiei Primăriei Târlișua privind prevenirea inundațiilor pe raza comunei, prin menționarea: lucrărilor care sunt deja amenajate în acest sens, precum și proiectele de achiziții publice în curs, având acest obiect.

           Trebuie să ținem cont de faptul că vorbim de un proiect menit a combate inundațiile într-o comună în care 13 oameni au pierit în valuri, în  anul 2006.

 

Deputat

Cristina Iurișniți

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]