Deputatul Cristina Iurişniţi: Legea colectării selective a deşeurilor în şcoli, o mare victorie

Deputatul Cristina Iurişniţi (USR) consideră că adoptarea de către Camera Deputaţilor a legii care priveşte colectarea selectivă a deşeurilor în instituţiile de învăţământ reprezintă o mare victorie, mai ales că a fost singura propunere legislativă adoptată săptămâna aceasta.

          „Anunţăm o mare victorie. Miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor a trecut cu unanimitate de voturi, o singură abţinere, Legea colectării selective în şcoli pe care am iniţiat-o împreună cu 50 de parlamentari din tot spectrul politic. Este vital să ne educăm tinerii. Acest lucru trebuia să fie făcut de zeci de ani, noi reparăm după guvernările toxice ale partidelor vechi de pe scena politică. Dacă nu exista această nevoie, nu veneam cu această propunere legislativă. România este în pericol de infrigement, din 2020, vom plăti o amendă de 200.000 euro/zi, în urma faptului că nu se respectă acel angajament la nivel european de 50% colectare selectivă pe cele patru fracţii şi reciclare”, a declarat deputatul Iurişniţi.

          Potrivit acesteia, România nu va reuşi să se conformeze angajamentelor europene, deoacere acum este la 13%, însă trebuie pornit de undeva în politicile de mediu şi cel mai bine este să începi de la tânăra generaţie. „Primăriile vor fi obligate să doteze şcolile cu aceste pubele speciale pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Este important să începem educaţia de la vârste mici, fragede, chiar şi din grădiniţe putem face lucrul acesta dacă ştim să adaptăm discursul nostru. (...) Legea a fost susţinută transpartinic şi am primit undă verde din partea Comisiei de mediu, Comisiei de administraţie public şi în plenul Camerei Deputaţilor, cameră decizională. Legea a fost depusă în octombrie anul trecut şi am luptat ca legea să ajungă de pe locul 88 în primele proiecte de pe ordinea de zi”, a declarat Cristina Iurişniţi.

          Parlamentarul bistriţean a menţionat că legea va avea un dublu impact: pe de o parte, tinerele generații vor conștientiza și vor deprinde și dezvolta gesturi reflex și atitudini corecte în raport cu protejarea mediului înconjurător, iar pe de altă parte, autoritățile locale și operatorii economici vor fi responsabilizați în respectarea angajamentelor asumate la nivel european.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5