Deputatul Cristina Iurişniţi a semnat petiţia prin care se cere demisia lui Victor Ciorbea

Deputatul Cristina Iurişniţi (USR) se numără printre cei peste 125.000 de români care au semnat petiţia prin care se solicită demisia lui Victor Ciorbea, asta după ce Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională a României legea care l-a împiedicat pe Liviu Dragnea să ajungă în funcţia de premier, şi anume Legea 90/2001.

„Legea 90/2001 este legea care l-a împiedicat pe Liviu Dragnea să ajungă premier. Ştim foarte bine că Guvernul actual este un guvern obenient, un guvern la mâna lui Liviu Dragnea. Am văzut calitatea miniştrilor, deci nu mai avem de ce să ne mirăm”, a declarat deputatul Iurişniţi, adăugând că problema Avocatului Poporului pune în pericol democraţia din România.

Pe această temă, consilierul parlamentar Alex Vintilă a menţionat că argumentele invocate în sesizarea de neconstituţionalitate, din punctul său de vedere, nu sunt viabile.
„M-am uitat peste sesizarea făcută de Avocatul Poporului la CCR şi sunt trei aspecte care trebuie lămurite, de ce această sesizare nu-şi are rostul. În primul rând, este vorba despre lipsa de coerenţă legislativă în ceea ce priveşte garanţia de integritate. (...) În cazul alegerii preşedintelui şi a Parlamentului României controlul de integritate este făcut de popor prin vot. Deci, oamenii care candidează pentru aceste funcţii nu trebuie să aibă neapărat o garanţie de integritate, însă în momentul în care vorbim de aparatul executiv sau de puterea judecătorească, oamenii aceştia sunt numiţi, poporul nu are niciun rol activ în garantarea integrităţii acestora, deci oamenii respectivi trebuie să dea o garanţie de integritate prin faptul că nu au suferit o condamnare penală”, a explicat consilierul parlamentar USR. Acesta a menţionat că discuţii trebuie purtate şi pe tema sintagmei „a suferit” o condamnare penală, dar şi a cauzei invocate, a unui demnitar grec împotriva statului său.

Consilierul parlamentar USR a mai precizat că, deşi în alte state europene au fost numite în funcţii de conducere persoane cu probleme penale, România este un stat suveran, iar dacă a decis că are un control de garanţie al oamenilor care ocupă funcţii în Executiv, atunci acest aspect trebuie respectat.

Comentarii

11/01/17 08:35
Vizitator

Victor Ciorbea, avocatul nimanui s-a trezit din lunga-i hibernare si vrea să pună lucrurile în ordinea lor firească. El a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională celebra lege 90 care-l oprește pe Dragnea să ocupe un loc în guvern din motive de condamnare penala. Dupa mintea "odihnita" a lui Ciorbea este anormal ca într-o țară de hoți, care votează constant hoți, un condamnat să nu aibă voie să ocupe loc într-un guvern.
Acelasi Ciorbea in 2014 a tăcut ca porcul în cucuruz si nu a atacat la CCR Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55/2014 privind migraţia aleşilor locali, inainte ca ea sa produca efecte. "Ordonanta traseistilor" a permis migraţia aleşilor locali, într-o perioadă de 45 de zile, fără ca aceştia să-şi piardă mandatul. Înainte de alegerile prezidenţiale, aproximativ 500 de primari au optat pentru trecerea la PSD. Ulterior, Judecătorii Curţii Constituţionale au declarat neconstituţională ordonanţa care a permis aleşilor locali să migreze de la un partid la altul fără să îşi piardă mandatul, dar efectele ei au ramas.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]