Deputatul Cristina Iurişniţi: USR va ataca la Curtea Constitiţională legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Investiţii!

Parlamentul a adoptat miercuri, cu 174 de voturi "pentru", 98 de voturi "împotrivă" şi trei abţineri, proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) care se va ocupa atât de dezvoltarea şi finanţarea din fonduri proprii şi din fonduri atrase, cât şi de administrarea activelor financiare proprii, în vederea obţinerii de profit. Potrivit proiectului, din FSDI vor face parte mai multe companii, iar capitalul social va fi de 9 miliarde de lei.

Uniunea Salvaţi România a anunţat că va ataca la Curtea Constituţională a României acest proiect.

“Trăim în țara abuzurilor si a jafului ultimelor 33 de întreprinderi cu capital de stat profitabile! În Parlament a fost o zi de doliu! S-a dat undă verde prin crearea cu dedicație a unui Fond Suveran de investiții la jefuirea patrimoniului statului! Adio Hidroelectrica, OMV Petrom, Romgaz, Poşta Romană şi CFR, care nu vor mai fi deţinute parţial sau total de ministere, ci direct de un fond suveran de dezvoltare şi investiţii. Fondul va fi ca un sac de bani, în care statul va aduce 9 miliarde de lei şi toate acţiunile pe care le are în toate cele 33 de companii profitabile. Adică liber la furat! USR va ataca legea la  Curtea Constituțională!”, transmite deputat USR de Bistrița-Năsăud, Prof. Cristina Iurişniţi.

 

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]