Deputatul Diana Morar: Brăţări electronice pentru monitorizarea respectării ordinelor de protecţie! Cazul de la Telciu, de notorietate

Deputatul liberal Diana Morar anunţă că în Comisia juridică a Camerei Deputaților, din care face parte, se dezbate un proiect de lege extrem de important pentru prevenirea și combaterea violenței domestice. Este vorba despre utilizarea brățărilor electronice pentru a monitoriza respectarea ordinelor de protecție, așa cum se întâmplă în numeroase țări.
"Anul trecut, în România au fost emise peste 8.000 de ordine de protecție. Este de notorietate cazul de la Telciu, unde o tânără cu doi copii a fost bătută cu sălbăticie de soț în plină stradă. Utilizarea sistemelor de supraveghere permite adoptarea unor măsuri pentru prevenirea și contracararea unui eventual contact fizic între victima violenței domestice și agresor. Acest proiect de lege este o prioritate, iar brățările electronice vor fi un instrument care să monitorizeze acele persoane împotriva cărora s-a emis ordin de protecție, în ideea de a descuraja încălcarea ordinului prin apropierea de victimă. Voi pleda pentru oferirea unei garanții în plus victimei: persoana protejată să aibă asupra sa o brățară mobilă care să semnalizeze apropierea sau un ”buton de panică” pentru a se simți în siguranță și pentru a avea control asupra situației.
Faza pilot va fi demarată imediat ce legea va fi promulgată, iar sistemul de supraveghere va trebui să fie deplin funcțional în cursul anului viitor", explică deputatul Diana Morar.
Proiectul de lege poate fi accesat pe http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5