Deputatul Doina Pană: Cinci măsuri importante ale Guvernului bat la uşă

Deputatul Doina Pană (PSD) consideră că, în timp ce Opoziţia pregăteşte o moţiune de cenzură împotriva Guvernului pe o temă parlamentară, Executivul lansează o serie de măsuri importante, în sprijinul cetăţenilor, dovadă că „unii fac gălăgie, iar alţii muncesc”.

         „Moţiunile dau prilejul Guvernului să arate, încă o dată, măsurile bune care s-au luat în domeniu. (...) Cu toată gălăgia şi cu toate scandalurile care izbucnesc în presă, să nu uităm că Guvernul îşi face treaba şi vreau să vă amintesc că sunt cinci măsuri foarte importante care bat la uşă.

De la 1 iunie, ştiţi, TVA-ul la alimente este de 9%, iar 1 iunie este aici. Imediat ce intră în vigoare legea cu dublarea alocaţiei, se aplică, estimăm totuşi, 1 iunie. Din 1 iulie, salariul minim devine 1050 lei, la 1 ianuarie 2016, acelaşi salariu devine 1200 lei. Tot de la 1 ianuarie, TVA-ul scade de la 24 la 20%. Asta demonsrează că unii fac gălăgie, alţii muncesc, iar Guvernul îşi face cu adevărat treaba”, a menţionat deputatul Doina Pană.

 Potrivit acesteia, direcţia bună a economiei româneşti este confirmată şi de Banca Mondială, care a estimat că la nivelul UE creşterea va fi de 1,8% şi doar România, Polonia şi alte câteva ţări vor devansa această creştere, asta datorită „controlului intern, creşterii inve3stiţiilor şi creşterii exporturilor”.

         În context, deputatul PSD a precizat că o altă măsură eficientă a Guvernului a fost „Loteria bonurilor”, care a determinat creşterea încasărilor la buget cu 1,2 miliarde lei,  dar şi adoptarea de către Parlament a legii insolvenţei persoanelor fizice care îi apără pe cetăţenii de rând în relaţie cu banca. 

.

Comentarii

31/05/15 11:07
Cititor

Inafara chestiunilor cu alocatia ptr copii, ( care este excelenta si care demult trebuia luata ) care sunt celelalte masuri ? Daca ”traia” guvernul Boc-Basescu , fiti siguri ca se injumatatea, nicidecum snu e dubla.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]