Deputatul Doina Pană: Guvernul majorează salariul minim la 1450 lei. Cresc bursele pentru studenţi şi salariile din administraţia locală

Deputatul Adriana Doina Pană a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, primele măsuri pe care Guvernul Grindeanu le va lua în beneficiul cetăţenilor, aşa cum au fost anunţate în programul de guvernare.
„Din cauza ezitărilor lungi care au reuşit să enerveze o ţară întreagă ale domnului preşedinte, Guvernul a fost instalat foarte târziu. Luna ianuarie s-a pierdut pentru acele măsuri cu care vroiam să venim. Veştile bune continuă astăzi (n.n. – vineri) în şedinţa de Guvern, iar pe lângă ce am hotărât în Parlament şi am votat să modificăm Codul Fiscal, astfel încât CASS-ul să dispară complet la pensionari şi cei cu pensii sub 2000 lei să nu mai fie impozitaţi, astăzi creşte punctul de pensie. Per total, nu numai 1,2 milioane pensionari vor beneficia ci toţi pensionarii. Acea pensie minimi, derizorie de 400 lei, nu va creşte foarte mult, dar va creşte la 520 lei. Vin şi primele două măsuri foarte bune pentru studenţi, se va hotărî ca bursele să crească la 201 lei de la 83 lei şi transportul pe CFR să fie gratuit, indiferent de numărul călătoriilor”, a anunţat deputatul Doina Pană.
Potrivit acesteia, în urma întâlnirii dintre Guvern, sindicate şi patronate, salariul minim va fi majorat la 1450 lei, iar nu cum a fost îngheţat de Guvernul Cioloş la 1250 lei. Mai mult, vor creşte salariile din administraţia locală cu 20%, iar pentru actori şi alte categorii de artişti cu 50%. Nu în ultimul rând, ar urma ca plafonul de impozitare de 1% să fie extins în cadrul IMM-uri până la o cifră de afaceri de 500.000 euro.
„Majoritatea PDS-ALDE chiar a început să-şi facă treaba, şi în Guvern şi în Parlament. Pregătim urgenţe, măsuri care ard. Ştiţi foarte bine, în domeniul silvic, aproape tot sistemul e blocat din cauza acelei ordonanţe legat de contravenţiile silvice. Am hotărât deja cu oamenii din sistem ca în cele două săptămâni, până când ne vom întoarce pentru buget, să vină cu absolut toate amendamentele pe care le mai au. Imediat ce începe sesiunea propriu-zisă, după 1 februarie, să ieşim cu Legea contravenţiilor silvice, o lege normală, firească, care automat va abroga acea ordonanţă care a blocat întreg sistemul. Deci, noua majoritate aleasă în 11 decembrie eu zic că începe să dea roade”, a concluzionat parlamentarul bistriţean.

Comentarii

07/01/17 08:26
Cititor de Bistrita

Bine ar fi doamna Doina, ca bursele studentilor, sa nu mai fie raportate la veniturile parintilor, ca n-au nici o legatura cu acest aspect. Bursele de merit , nu sunt de "ajutor social"... ci sunt o recompensa si o stimulare al studentilor care sunt silitori si invatza bine . Prea sunt ajutati si stimulati, doar cei care provin din familii cu vebituri mai mici, chiar daca acestia nu invatza nimic si sunt slabi la invatzatura.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5