Deputatul Doina Pană îi invită pe bistriţeni să semneze petiţia pentru ieftinirea medicamentelor cu 35%

Deputatul social-democrat Adriana  Doina Pană îi îndeamnă pe bistriţeni să semneze petiţia pentru ieftinirea medicamentelor cu 35%, o măsură care ar fi trebuit să fie pusă în aplicare încă de la 1 ianuarie 2016, fiind amânată în mod repetat.

         „Am aflat că în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin Ordonanţă de Urgenţă, au modificat actul normativ astfel încât preţul medicamentelor să nu mai fie stabilit prin ordin de ministru ci prin hotărâre de guvern, adică să mai prelungească această măsură. Nu au nici cea mai mică intenţie ca după amânarea făcută la 1 iulie să dea drumul la această măsură începând cu 1 noiembrie. Este ceva revoltător, ceva care îi costă şi pe români, disperaţi să-şi cumpere medicamentele şi să plătească în continuare mai mult, şi costă şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, a precizat deputatul Doina Pană.

         Potrivit acesteia, românii cheltuie 9,8 miliarde lei pe medicamentele originale şi 4,2 miliarde lei pentru medicamentele generice. „Dacă nu se ieftinesc, înseamnă că 400 milioane de euro trebuie date în plus de la bugetul CNAS. Pentru ce? Pentru firmele de medicamente?  Adică şi românul scoate din buzunarul lui, şi de la buget, adică tot din banii românilor se mai duc 400 de milioane de euro”, a menţionat deputatul PSD.

         Parlamentarul Doina Pană a explicat că medicamentele al căror patent expiră ar trebui ieftinite automat, astfel acea diferenţă rămâne „în buzunarele” firmelor producătoare.

         „Rugămintea este ca cât mai mulţi bistriţeni, locuitori ai acestui judeţ, să semneze această petiţie şi să intre pe adresa de email să confirme semnătura. În felul acesta sper să-i prindă ruşinea când văd că o masă atât de mare de oameni cer şi poate vor practica ieftinirea”, a declarat deputatul Doina Pană, reafirmând faptul că aceste medicamente originale nu pot fi retrase de pe piaţă, ci doar în urma unei notificări şi a prezenţei pe piaţă timp de încă un an.

Comentarii

30/09/16 20:22
Văsălică.

Încă o demonstraţie de găndire a politicianului român fără a ţine seama de faptul că preţurile sunt dictate de economia de piaţă nu de ,,parlamentari vădit grijulii" în declaraţii. Grijulii au fost şi sunt în a-şi acorda pentru dânşii drepturi care frizează bunul simţ. Pentru preţurile nesimţite la medicamente există Consiliul Concurenţei. Petiţia pentru ieftinirea medicamentelor lansată de politicieni e tot o gargară politică înainte de alegeri.

01/10/16 11:00
Carcotas

Draga doamna, nu doar ieftinirea medicamentelor este problema, ci sa fie data o lege, prin care, absolut toate unitatile farmaceutice, cu caracter imperativ ( nu daca vor si daca le convine lor ), sa fie obligate sa aprovizioneze si sa distribuie si aceste medicamente ieftine si mai ales cele care sunt absolut necesare tratarii cancerelor de tot felul , diabetului etc... care nu le convin farmacistilor din causa preturilor mici si care nu le aduc lor profit , iar cine nu se conformeaza, sa li se ridice autorizatia si licenta de functionare . Asta trebuie... Ce li se tot sulfa-n ... " back"... astora ?

Este similar daca vreti cu situatia din societatile de asigurari RCA, unde efectiv se bate joc de toti romanii detinatori de autovehicule din aceasta tzara, in care statul prin acest ASF ii tzine in brata si-i lasa sa impuna niste preturi aberante si insuportabile de polupatie si de societatile de transport .
Daca este o piatza libera, bazata pe cerere si oferta, dece se tine seama doar de "oferta" nu si de "cererea populatiei " ? De ce sunt impuse aberativ niste preturi de bataie de joc si nu se lasa ca partile sa negocieze orice politza de asigurare si de ce acestea trebuie facute "obligatorii " si nu facultative , indifferent in ce domeniu ? Sa fie acolo un plafon minim de obligativitate , sa zicem 10-20% din valorile existente astazi, iar diferentele de 80% sa fie facute facultative, de catre cei care vor sa se asigure 100% ... asa ar fi o stare de normalitate... nu impuse cu forta !

Interesant este ca pentru sanatatea populatiei, nu se poate impune ceva "cu fortza"... dar ca sa fie tinute in brate niste societati de asigurare ( care sunt la fel de particulare si nu sunt ale statului ) ... acolo " se poate " ! De ce sa nu ma lase "pe mine " sa hotarasc daca-mi fac asigurare sau ba si pentru cat la suta doresc sa ma asigur ? De ce nu ma lasa pe mine sa hotarasc , prin negociere directa pretul acestor asigurari , de ce trebuiesc tinute in brate niste societati de asigurare, intr-un " cerc strict impus , inchis " si vicios , care n-au alt scop decat imbogatirea nejustificata pe spatele transportatorilor de orice fel... ( adica al pro.s.ti.mii ) ?

Draga domnuca , de ce Dvs toti cei care astazi guvernati tzara desi va considerati social-democrati , nu vreti sa vedeti toate aceste aspecte , care ne "lovesc pe la spate " pe toti cei care suntem de buna credinta si care de fiecare data, mergem la vot ca prostii, va votam si va sustinem... ? !
DE CE ????

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]