Deputatul Dolha: Într-un an rămân doar doi mastodonți în exploatarea forestieră din România, dacă nu intrăm în normalitate

Deputații din Comisia de agricultură s-au (re)întâlnit cu reprezentanții RNP Romsilva și ai Ministerului Mediului, asta după ce problemele din domeniu nu au fost soluționate în totalitate. După protestele forestierilor „disperați că-și închid micile fabrici după blocarea licitațiilor cauzată de ridicarea exagerată a prețurilor de pornire de către Romsilva”, alte câteva mii de angajați ai Romsilva speriați de eventualitatea unei disponibilizări colective au ieșit în stradă pentru a cere explicații.

HG 924 care stabilește regulamentul de vânzare a masei lemnoase, aflat la originea acestei situații explozive, este în curs de modificare după mai multe runde de discuții în comisia de agricultură, a anunţat, în urma şedinţei deputatul Stelian Dolha.  

„Reprezentanții ministerului au susținut la această ultimă dezbatere că deja piața licitațiilor s-a deblocat, după ce au modificat alături de Romsilva situația noilor prețuri și că primele licitații s-ar fi organizat în 29 februarie. Ei spun însă că până la finele lunii martie nu pot finaliza HG-ul deoarece mai sunt multe probleme nelămurite cu Consiliul Concurenței, dar și câteva articole greu de armonizat cu Codul silvic. Cei de la minister au declarat și că nu vor exista disponibilizarile de care se tem angajații și că la mijloc ar fi fost o situație întreținută artificial, dar și cauzată de lipsa de transparență a regiei”, a explicat parlamentarul liberal.  

În acest context, Stelian Dolha a solicitat Ministerului Mediului modificarea rapidă a hotărârii de Guvern, dar şi o mai bună comunicare, altfel existând riscul ca pe piaţa exploatării forestiere să mai rămână doar doi „mastodonţi europeni”.

„Aud o cifră tristă şi sumbră: peste un an de zile intrăm în normalitate. Or eu vă spun că peste un an de zile, dacă doar atunci intrăm în normalitate pe acest sector, rămân în ţara asta doi mastodonţi europeni, cu activitate doar în România, dar cu sedii sociale în altă parte. Cu alte cuvinte, doi care exploatează în România şi restul, firmele cu capital autohton românesc, dispar de pe piaţă. Asta se întâmplă. Am spus-o şi data trecută şi din păcate lucrurile nu se înţeleg suficient de bine”, a declarat Dolha în Comisia de agricultură. 

Comentarii

04/03/16 09:09
alegator

Povesti ale unui constatator ca de obicei...! Concret, ce ati facut de patru ani, ca toate aceste fenomene negative sa nu aiba loc stiind ca niste lideri seriosi (nu este cazul dv.) gandesc anticipativ si nu reactiv?! Gargara mare..., pentru ca se apropie alegerile iar agriculturorii si micii intreprinzatori sunt in pragul falimentului! Cui ii pasa? Slabe sanse sa ne mai prostiti, domnule deputat povestitor...!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5