Deputatul Ionuț Simionca: Guvern croit după interesele de partid ! Aştept de la bistrițeni întrebări, pe care le voi adresa personal...

Franţa: 67 de milioane de locuitori- 16 miniştri; Germania: 82 de milioane de locuitori - 15 miniştri; România: 20 de milioane de locuitori- 27 de miniștri!
Asa cum ne așteptăm, avem un Guvern "croit" după interesele de partid și nu după nevoile administrative ale României.
Maine, vor avea loc la Parlament audierile miniștrilor guvernului Grindeanu, în comisiile de specialitate. Domnul Petre Daea, nominalizat pentru funcția de ministru al agriculturii, va fi prezent la Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara și servicii, pentru a- și prezenta programul în baza căruia se angajează sa conducă acest minister în următorii patru ani.
În calitate de membru al acestei comisii, adresez tuturor celor interesați de acest domeniu, în mod special bistrițenilor, rugămintea de a formula întrebări pentru viitorul ministru, pe care i le voi adresa în numele dumneavoastră, cu ocazia audierilor de mâine.
As vrea ca întrebările dumneavoastră sa se refere cu precădere la agricultura, silvicultura, industria alimentara și serviciile speciale ale județului Bistrița-Năsăud.
Va mulțumesc,
Deputat Ionuț Simionca!

Comentarii

04/01/17 11:42
Carcotas de Bis...

Domnul Simionca, indiferent care partid ar fi castigat alegerile, si-ar fi implementat " Programul propriu " de guvernare , care in cuvinte de "politruc " ( unde se vede ca si dumneavoastra aveti inclinatie ) se cheama " interese de partid " . Ce ati fi vrut , ca PSD-ul sa va implementeze " interesele Dvs " ?
Cred ca nu aveti o gandire puerila... si n-are rost sa mai tot comentati negativ. N-aveti decat sa faceti in asa fel, ca la urmatoarele alegeri, sa fiti Dvs " invingatori " , ca nu se va supara nimeni . Pana atunci... n-aveti decat sa fiti un " Gica Contra " cu folos , sa le bagati "su..-n coaste " si sa-i determinati sa se tina de promisiunile facute .

05/01/17 07:25
alegator

Daca venea PMP-ul la putere facea un guvern care sa reprezinte interesele nedefinite ale opozitiei...?! Ati intrat in parlament intr-un mod conjunctutal, nu datorita voturilor majoritare ale cetatenilor acestui judet. Ar fi bine sa invatati cum se face opozitie si sa va faceti util, seful dumneavostra de partid a recunoscut ieri public ca a condus ”un stat mafiot!” Ceea ce dorim este sa nu se formeze o noua mafie indiferent de culoare! Mafia se formeaza tot aruncand cu ”r..t” in altii!

08/01/17 12:15
Cititor de Bistrita

Domnul Simionca, daca tot v-ati angajat sa puneti INTREBARI parlamentarilor, va sugerez eu cateva :

1/. PE LINIE DE POLUAREA MEDIULUI
De ce , daca se vrea cu adevarat prevenirea poluarii sau diminuarea acesteia, in loc de taxa de mediu, vama, accize sau cum dracu tot guvernantii incearca CU DISPERARE sa blocheze importul de masini secund, nu introduc aceasta taxa in consumul de combustibili si au terminat cu toata povestea asta de rahat, care de fapt permanent i-a favorizat pe industriasii nostri, care ne vand masini noi, la niste preturi foarte greu de suportat de catre populatia din Romania . Masinile consuma si polueaza, functie de starea ei de progres tehnic, adica cel cu masina veche, sau noneuro, cel cu motor de capacitate mai mare ... etc. va consuma mai mult si va si polua mai mult,deci este justificata introducerea "poluarii " in pretul combustibililor auto , daca cu adevarat se vrea acest lucru ;

2/.CU PRIVIRE LA ANUL SCOLAR
De ce nu se modifica anul scolar, in intervalul 01 martie - 01 decembrie a fiecarui an si "vacantza mare " sa fie in perioada 01 dec - 01 martie , CAND ESTE IARNA, FRIG SI IMPLICA NISTE COSTURI ENORME pentru ambientarea scolilor ? Este de notorietate publica faptul ca la noi perioada de frig este lunga si Consiliile Locale ( Primariile ) fac niste eforturi financiare enorme, cu energia electrica si termica pentru iluminatul si incalzitul scolilor... bani care s-ar putea folosi mai bine pentru intretinerea, repararea si modernizarea unitatilor scolare, sau alte probleme mai urgente social vorbind... Totodata , la fel de notorietate publica, sunt situatiile in care raman inzapeziti "oamenii " cu localitati intregi in perioada de iarna, scolile fiind effectiv blocate, drumurile, caile de acces prin care foarte multi copii de la sate si din localitatile izolate efectiv nu mai pot merge la scoala din cauza zapezilor, frigului, inghetzului, ploilor abundente, traseelor prin locuri izolate, dosite si cu animale periculoase pentru copii... etc. etc. ceea ce nu s-ar intampla pe timp de vara . Daca va veti consulta cu cadrele didactice, fiti siguri ca acestea nici in ruptul capului nu vor renuntza ei de bunavoie... la "vacantele " lor de vara... in care stau cu "burta la soare " pe banii nostri... sa modifice durata anului scolar asa cum il propun eu aici . Iarna, scolile pot fuctiona doar la o temperatura " de intretinere " fara a se face aceste costuri enorme... pe banii publici la urma urmei, adica a noastra a tuturor .

3/. IN DOMENIUL ASIGURARILOR AUTO RCA :
- De ce pot face acest lucru doar numai cateva dintre societatile private si nu poat face acest lucru SI STATUL SAU absolut toate persoanele juridice, care au ca obiect de activitate "asigurarile " de bunuri si valori ? De ce sa nu existe o concurentza intre acestea , ca beneficiarii sa nu poata fi batjocoriti efectiv , cu niste pretui de dumping ... impuse "cu pumnul in gura " noua romanilor ... ?
- De ce , musai toti romanii sa platim "carte verde" desi nu circulam cu masina absolut niciodata in "spatiul european " si de ce nu se poate reveni ca pe vremea "Dinastiei Ceausescu ... " cand aveam asigurari RCA prevazute pentru "intern" la niste preturi modeste si usor suportabile , raportate la preturile pieselor de schimb de aici de la noi si nu din Europa?
- De ce Nu se stabilesc aceste preturi de catre stat, unilateral, fix, tinand cont de "valoarea " masinilor ( si a pieselor de schimb ) si de ce sunt facute preturile asigurarilor RCA functie de capacitatea si tonajul masinilor, ceea ce este o porcarie ordinara, pentru ca despagubirile nu se platesc functie de cat de grea sau de mare este masina implicata in accident , sau de destinatia acesteia ?
- De ce nu se creaza doua feluri de RCA anume , in cota OBLIGATORIE DE CEL MULT 25% DIN VALOAREA STANDARD pe care s-o plateasca detinatorii de masini functie de valoarea masinii stabilita de catre asigurator, sau raportat la valoarea declarata de detinator si 75% la suta sa fie doar BENEVOL , iar despagubirile sa fie facute de societatile de asigurare, functie de aceasta proportie. Cine doreste despagubire totala, sa plateasca el diferenta de 75% , care este benevola. In acest fel, ar fi obligati soferii slabanogi, slab instruiti, antitalent, abuzivi sau indisciplinati in traficul rutier, sa plateasca ei aceste diferente , din banii lor, daca vor sa nu suporte pagubele pe care le creaza circuland cu masina pe drumurile publice. De ce sa plateasca soferii bine instruiti, disciplinati si care respecta regulile de circulatie , la "gramada " si solidar pagubele cauzate de cei indisciplinati, vitezomani si abuzivi in traficul auto ... ?

Stimate domn, credeti ca veti putea purta un dialog constructiv cu guvernantii pe aceasta tema ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5