Deputatul Ionuţ Simionca (PMP): Guvernul Dragnea - Grindeanu dă cu o mână și ia cu alta

Deputatul PMP BN, Ionuţ Simionca, susţine că progonza economică publicată de Comisia Europeană contrazice „poveştile economice” ale actualului Guvern.

„Comisia Europeană contrazice din nou „poveștile economice” ale Guvernului PSD - ALDE ceea ce ne va costa pe noi toți românii. 
Prognoza economică de iarnă publicată de Comisia Europeană indică pentru România o creștere economică în 2017 de 4,4%, sub nivelul de 5,2% estimat de Guvernul PSD - ALDE. De asemenea, Comisia prognozează o creștere a deficitului bugetar de 3,6% față de prognoza de deficit pe care s-a construit bugetul României, respectiv, de 2,98%. Acest raport este dovada clară că, pentru Uniunea Europeană, Guvernul PSD - ALDE nu este un partener serios din punct de vedere economic, lucru care se va traduce printr-o mai mare precauție din partea Uniunii și a partenerilor internaționali cu privire la stabilitatea macroeconomică a României
”, susţine parlamentarul PMP.

În opinia sa, în viitor, România va fi nevoită să se împrumute scump de pe pieţele externe, iar costurile acestor măsuri vor fi resimţite tot de românii de rând, plătitori de taxe.

„Creșterea deficitului la peste 3%, pentru 2017, și la aproape 4% pentru 2018, cum prognozează Comisia, va genera, cel mai probabil, o nevoie de împrumut pe piețele internaționale din partea României în următorii ani. Cum, însă, Uniunea Europeană și partenerii internaționali nu au încredere în stabilitatea economică a României, aceste împrumuturi se vor face la un cost mai mare decât până acum. Cine va plăti această diferență de cost? Nu Grindeanu, nu Dragnea, ci românii de rând, plătitorii de taxe.  În concluzie, Guvernul Dragnea - Grindeanu dă cu o mână și ia cu alta”, menţionează Ionuţ Simionca.

Deputatul PMP BN crede că actualei Puteri nu îi pasă de această situaţie, sperând să câştige capital electoral pentru viitoarele alegeri.

 „Lor nu le pasă pentru că ei dau acum și vor lua după câțiva ani, iar, până atunci, speră ei, vor mai câștiga o rundă de alegeri prin aceste măsuri populiste „strălucitoare” pe termen scurt, dar atât de dăunătoare pe termn lung. Trebuie să le dejucăm planul lor iresponsabil prin care își bat joc de stabilitatea economică a țării!”, explică Ionuţ Simionca.

USR-PLUS

Comentarii

15/02/17 07:24
alegator

Pai macar face ceva compensatoriu, Traian Basescu numai lua cu ambele maini cu o lacomie ne mai intalnita! Lua si ne mai si insulta iar asta nu o putem uita, asa ca nu prea aveti caderea morala sa ”ciripiti!

20/02/17 09:53
Cititor

Lasati "mai "... ca la urmatoarele alegeri, veti iesi sa votati, toti pu.tu.rosii... si nu veti mai sta acasa pasivi si sa urlati ca des.cre.ie.ratii dupa votari ca nu va convine cine a castigat... si o sa faceti in asa fel, incat toata lumea n-o sa faca altceva, decat o sa stea in picioare, pe sub peri, cu gura cascata si gatlejurile intinse, astfel in cat "para malaiatza" sa cada direct in stomac nemestecata ... , iar pe ulitze va curge numai lapte si miere... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]