Deputatul Ionuţ Simionca (PMP): Petre Daea trebuie să se implice direct în managementul crizei pestei porcine africane

Având în vedere efectele dezastruoase pentru România ale crizei pestei porcine africane, îi cer ministrului Agriculturii, Petre Daea, să se implice direct în managementul crizei. Cea mai importantă problemă pe care ministerul trebuie să o aibă în vedere este izolarea focarelor, astfel încât să nu ajungem în situația în care pesta porcină să se extindă și în micile gospodării, la agricultorii care își asigură traiul din creșterea animalelor. Pe de altă parte, statul trebuie să aducă la zi plata despăgubirilor pentru fermierii afectați.

La ședința Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, care a avut loc astăzi la Buzău, am cerut reprezentanților Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale să prezinte situația la zi în criza porcină. Am aflat de la aceștia că 10 județe sunt în carantină, că au fost sacrificate deja 121.000 de capete de suine și că urmează să mai fie sacrificate peste 150.000 de animale din zonele contaminate. Pe de altă parte, la autorități au fost depuse 1.600 de dosare de despăgubiri, a căror valoare cumulată este de 5,7 milioane lei, însă plata despăgubirilor a fost acordată doar în 81 de cazuri.

Somez autoritățile să își facă treaba cu toată responsabilitatea în una dintre cele mai mari crize ce au afectat agricultura românească în ultimii 25 de ani și să depună orice efort este necesar pentru a limita contaminarea altor ferme cu virusul pestei porcine africane.

 

Deputat Ionuț Simionca

Comentarii

03/09/18 10:24
Nasaudean

Si ce sa faca stimate domn , ca nu-i Dumnezeu... ?! Dumneata ce ai face ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]