Deputatul Simionca dedică primarilor un proiect de lege. Vezi cum vrea să ajute comunităţile!

Deputatul PMP de Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca, a depus un nou proiect legislativ care să vină în sprijinul comunităţilor locale, asta după ce a avut o serie de discuţii cu primarii bistriţeni.

         „Vreau să vă prezint un alt proiect legislativ făcut de mine, de care sunt foarte mândru. Astăzi (n.n. – joi) a fost depus la Camera Deputaţilor un proiect legislativ pe care l-am făcut în urma discuţiilor cu primarii din judeţ. (...) Chiar dacă PMP nu are niciun primar în judeţ, pentru noi este foarte important să-i sprijinim, să poată să transforme comunităţile, să fie cât mai performante, dezvoltate. Primarii au o grămadă de probleme, dar una dintre probleme lor era acea taxă pe care compania de electricitate o lua dacă se instala o cameră de luat vederi. Am înţeles de la un domn primar că Electrica i-ar fi taxat cu 4 lei/metru liniar. Imginaţi-vă o comună cu 20 km de cablu pentru camerele de luat vederi, cam cât ar fi avut de plătit”, şi-.a motivat demersul deputatul Simionca.

         În fapt, propunerea legislativă prevede eliminarea taxelor de stâlp pentru serviciile publice – camerele de luat vederi,router pentru internet, indicatoare de semnalizare stradală etc. Primăriile vor avea nevoie de avizul firmelor de distribuţie a energiei electrice pentru amplasarea acestor dispozitive sau cabluri, însă nu vor mai plăti acele taxe. „Este o propunere legislativă susţinută de 117 parlamentari, senatori şi deputaţi. E o muncă care se pare că dă roade. Dacă-mi iau din timpul meu şi în fiecare săptămână vorbesc cu 20 de parlamentari, în 5-6 săptămâni reuşesc să strâng semnăturile pentru acest proiect legislativ. Cred că va fi un proiect util, cu dedicaţie pentru primari şi mă bucur că noi, ca şi partid, chiar dacă nu avem niciun primar, putem să facem diferenţă în comunităţile din Bistriţa-Năsăud. E o leghe bună, susţinută de toate partidele politice care, cu siguranţă, va trece. Mulţi oameni aşteaptă de la un parlamentar să rezolve anumite probleme pe care nu le poate soluţiona, nu sunt în fişa postului, dar eu cred că legile cu care vin în faţa bistriţenilo sunt legi utile care vin în ajutorul comunităţilor din judeţul nostru”, a completat deputatul Ionuţ Simionca.

.

Comentarii

27/06/18 10:09
carcotas

Cel mai bun si mai eficient " sprijin " este cand scoti " bobulatia " afara din case, nu le mai dai tot felul de "hajutoare " ... si-i pui la munca , sa " se ajute singuri " daca vor sa manance .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]