Deputatul Simionca a iniţiat o lege pentru decontarea navetei personalului din sistemul de sănătate

Deputatul Ionuţ Simionca, alături de colegul său din PMP Mureş, Marius Paşcan, au iniţiat un proiect legislativ prin care să fie prevăzută obligativitatea decontării navetei pentru personalul din sistemul de sănătate, după modelul practicat în sistemul de învăţământ. Potrivit acestuia, la această iniţiativă au aderat alţi 50 de parlamentari.

         „Aceast lucru nu este reglementat în actuala legislaţie. Am analizat toate proiectele de lege şi am ajuns la concluzia că putem să prevedem obligaţia Ministerului Sănătăţii sau a autorităţilor locale care sunt responsabili de acea instituţie spitalicească să cuprindă în bugetele lor decontarea navetei pentru specialişti. Dacă cineva locuieşte în afara oraşului şi lucrează la spital, să-i fie decontat transportul. Este o propunere legislativă bună. Acest lucru se întâmplă deja pentru cadrele didactice şi poate fi aplicat şi în sănătate, pentru că sunt la fel de importante. Şi învăţământul, şi sănătatea sunt la fel de importante”, a motivat deputatul Simionca.

         Parlamentarul bistriţean a menţionat că îşi doreşte ca serviciile medicale să fie mai aproape de cetăţean, iar investiţia în sănătate este în viitorul ţării. Potrivit acestuia, decomadată nu se cunoaşte o cifră exactă a celor care ar urma să beneficieze de prevederile acestei legi, dacă va fi adoptată.

         „Imaginaţi-vă că cineva face naveta de la Teaca la spital la Bistriţa şi vine cu un mijloc de transport în comun. Abonamentul este peste 200 de lei. Noi propunem ca decontarea să se facă exact ca şi în sistemul de învăţământ”, a menţionat Ionuţ Simionca.

 

 

.

Comentarii

29/10/18 09:06
comentator

N-ar fi lipsit de interes, acest lucru sa-l faca toti patronii care au deficit de forta de munca , mai ales din mediul rural .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]