Deputatul Suciu: Voi susţine în continuare proiectul privind pensiile speciale ale primarilor

Deputatul Daniel Suciu, „unul dintre cei 30 semnatari ai proiectului de lege privind pensiile speciale pentru primari”, alături de parlamentari PNL, PSD, UDMR, a anunţat că va susţine în continuare această iniţiativă.

„Primarul face parte din categoria demnitarilor, dar niciodată până acum, nici nivelul de salarizare, şi nici restricţiile care le-au fost impuse nu sunt în concordanţă cu acest statut. Mi-aduc aminte de foarte mulţi colegi primari, care nu doar că nu au ajuns la pensie, dar au murit înainte de a atinge acest prag al activităţii lor. Cred că pentru un primar care nu are niciun fel de spor, nici măcar de vechime, care a avut până anul trecut o salarizare de 1800 lei, chiar într-o comună foarte mare, cred că un spor de 400 lei la un mandat nu este foarte mult.

Dacă magistraţii, dacă militarii au pensii speciale, la rugămintea şi după discuţii cu foarte mulţi primari susţin această doleanţă. A trecut tacit acest proiect de Camera Deputaţilor, pentru că preşedintele Comisiei de administraţie, domnul Victor Paul Dobre, nu l-a pus pe ordinea de zi, astfel încât termenul de dezbatere a fost depăşit. Acest proiect de lege merge la Senat şi va avea loc o dezbatere pe acest proiect, dar nu dau bir cu fugiţii, îmi asum în continuare acest proiect de lege”, a explicat Suciu.

Parlamentarul social-democrat a dat ca exemplu un primar bistriţean, care după 23 ani în primărie şi 15 ani în zootehnie, are o pensie de până la 1400 lei.

         Acesta a menţionat că „fiecare potenţial beneficiar al acestei lege, dacă va trece, va trebui să facă o cerere”, adică „fiecare primar are decizia în mână, dacă solicită sau nu”.

Mai mult, aleşii care au fost condamnaţi pentru acte de corupţie sau asimilate acestora nu ar urma să beneficieze de prevederile legii, dacă aceasta va fi adoptată. Întrebat când politicienii vor renunţa la „mania” pensiilor speciale, deputatul Suciu a menţionat că acel moment va veni  atunci când vor fi anulate toate pensiile din această categorie.

„Asta nu înseamnă că nu susţin creşterea tuturor pensiilor din România, nu înseamnă că nu sunt conştient de nivelul pensiilor din România, dar fac parte dintr-un partid care a dat singurul Guvern care a respectat legea şi a indexat pensiile cu 5% începând cu 2013”, a completat deputatul Suciu.

 

Comentarii

14/11/15 18:02
George Carp

Domnule Daniel Suciu, este o ruşine ceea ce susţineţi, pensiile speciale, nu-i mai plângeţi pe primari, n-am văzut unul singur în România, sărac, dimpotrivă, ca şi dv. parlamentarii, sunt îmbuibaţi iar DNA are şi va avea mult de lucru aici!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]