Despăgubiri de până la 5000 lei pentru familiile afectate de inundaţii

Prefectul Stelian Dolha a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că persoanele care au fost afectate de inundaţiile din ultima perioadă vor primi despăgubiri în bani, suma maximă fiind de 5000 lei. Potrivit acestuia, la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale vor fi întocmite tabele cu aceste persoane, vizate ulterior de prefect.

          „Primul lucru care s-ar cere este acea asigurare obligatorie. Eu vă spun că nu o au. Am văzut în perioada asta sute de gospodării inundate, marea majoritate nu are asigurarea obligatorie.

          Nu cred că putem să-i lăsăm sub cerul liber. Mă bucur că Guvernul, în data de 25 iunie, a aprobat un act normativ care va asigura sume de bani, în funcţie de gradul de afectare a locuinţelor, care ţine cont şi de situaţia individuală a fiecăruia şi sumele pot să ajungă până la 5000 lei. Nu sunt acoperitoare, dacă mă întrebaţi. (...) Acest ajutor se dă fără anchetă socială şi fără cerere prin AJPIS, cu semnătura primarului şi a prefectului pe baza unor borderouri făcute de UAT-uri. Adică UAT-ul face nişte borderouri, semnează primarul şi prefectul, aşa se vor da banii respectivi”, a explicat Stelian Dolha.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5