Asociaţiunea ASTRA

Despărţământul Năsăud – în şedinţă de lucru

Săptămâna trecută – joi, 22 martie 2012 – sala de şedinţe de la Muzeul Grăniceresc Năsăudean a găzduit, prin bunăvoinţa directorului – dr.Lucian Vaida, şedinţa de lucru a Comitetului director al Despărţământului Năsăudean ASTRA, la convocarea preşedintelui acestuia – prof. Ioan Seni.
Au fost prezenţi în sală: prof. Sever Ursa (Maieru), Liviu Păiuş (Rodna), prof. Mircea Daroşi (Nepos), prof. Ioan Lăpuşneanu (Năsăud), prof.dr. Gheorghe Pleş, dr. Traian Gheorghe Dascăl, preot paroh Lucian Greabu, ec. Floarea Pleş, ed. Livia Găvrilaş şi prof. Floricica Marţian.
Pe ordinea de zi s-au aflat o serie de probleme pentru a fi discutate şi rezolvate, precum: Situaţia nouă de la Cerc Astra oraş (preşedinte nou în persoana doamnei Floarea Pleş care a fost aleasă în locul prof. Emil Nistor); Situaţia sediului DNA (s-a primit de la Primăria oraşului Năsăud un spaţiu în corpul B care a adăpostit Judecătoria Năsăud, format din trei camere la etaj, cu hol, grup social şi o anticameră – fostă sală de şedinţe). Acest nou sediu trebuie zugrăvit, schimbată tâmplăria etc., pentru a putea fi folosit ca nou sediu DN Astra, fapt pentru care necesită atât fonduri cât şi mâna de lucru, fiind solicitaţi în acest sens membrii despărţământului. Cu ocazia Zilelor Năsăudului (20-24 mai) se doreşte dezvelirea bustului lui Nestor Şimon care, momentan, se află la Muzeul Grăniceresc Năsăudean, în păstrare. De asemenea, dacă va fi posibil, se speră amplasarea unei troiţe pentru Nestor Şimon, în Cimitirul Comoara; parteneriat cu Consiliul Judeţean BN în ceea ce priveşte Tabăra Internaţională „Acasă la noi”, cu implicarea cercurilor Astra din Bistriţa – C.T. „Grigore Moisil” (Tudorica Pampas) şi LPS (Ramona Fetti), proaspăt înfiinţate şi care au luat pe „umerii” lor această acţiune care a ajuns la a 16-a ediţie, sute de români (tineri de peste graniţe, Rep.Moldova, Serbia – Valea Timocului etc.), fiind găzduiţi de-a lungul anilor, în familii din Ţara Năsăudului. S-au mai discutat şi unele probleme organizatorice: adunarea anuală a Despărţământului pe 2012; alegeri pentru 2013 şi reorganizări în teritoriu; situaţia cercurilor Astra şi a secţiunilor în ceea ce priveşte achitarea cotizaţiei (15 roni pe an); s-a formulat şi înaintat administraţiei locale (Primăria) şi C.L. Năsăud o întâmpinare – cerere privind repartizarea unor fonduri de la bugetul local; editarea unui nou număr „Astra Năsăudeană”; ce-i cu revista „Tribuna Ideilor”?! etc.
De asemenea, participarea astriştilor năsăudeni la acţiuni ale altor despărţăminte: Iaşi – 31 martie; Sângeorzul de Pădure – 20 mai; dezvelire bust la Cârlibaba şi Dorna Candreni; lansări de carte şi simpozioane cu ocazia Zilelor Năsăudului etc.
Un moment emoţionant, plin de admiraţie până la adoraţie, a fost cel prin care profesorul Sever Ursa s-a adresat celor prezenţi, mulţumindu-le – printre altele – pentru deosebit de plăcuta şi neaşteptata surpriză făcută de astrişti la aniversarea celor 80 de ani împliniţi de Domnia-Sa pe 9 martie 2012

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5