Despre propagandă şi poezie la Clubul „Radu Săplăcan” din Beclean

La întîlnirea pe luna noiembrie a Clubului „Radu Săplăcan”, aflat sub egida Primăriei Beclean, directorul cotidianului „Mesagerul de Bistriţa-Năsăud”, Dorin Arsinte, a citit un grupaj de versuri dintr-un volum în lucru.
Poeziile au fost extrem de bine primite de cei prezenţi, constituind o surpriză plăcută. Arsenie vine spre poezie din zona muzicii, creaţiile lui fiind parcă texte pentru o formaţie hard rock. Dacă scriitorul Alexandru Petria a vorbit de caracterul enunţiativ al poemelor, scrise, din revoltă, parcă în regim de urgenţă, pastorul Luca Deneş a încercat să le găsească o conexiune cu creştinismul, poetul Victor Ştir le-a observat autenticitatea, iar filosoful Mircea Cupşa a vorbit de caracterul lor de protest social. Concluzia a fost că textele lui Dorin Arsinte n-au cum să treacă neobservate.
Pe punctul al doilea al reuniunii a fost o discuţie despre atitudinea intelectualilor şi a presei în campaniile electorale, unde discuţiile au fost interesante şi animate. S-a vorbit despre alegerile din SUA, unde presa s-a dovedit doar o maşină de propagandă, dar şi despre cele care urmează la noi, unde majoritatea presei face tot propagandă, decuplatată de nevoile majorităţii cetăţenilor.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]