Despre responsabilităţi, etică în politică

Vinovăţiile recunoscute, ieşitul în public ca să ne manifestăm neputinţele, ca să arătăm cu degetul, mi se par simple gesturi de complezenţă. Am mai scris treaba asta şi rămân la convingerea că pe mine, cetăţean, nu mă interesează din partea politicienilor altceva decât găsirea unor soluţii.

Văd, simt, trăiesc eu dificultăţile, nu trebuie să vină ei să mi le turuie întruna, aşa cum nu mă interesează slăbiciunile, certurile din alianţele, parteneriatele lor.

Pe mine mă interesează soluţiile din partea lor. Asta e datoria lor, şi a celor de la Putere, şi a celor din Opoziţie, să vină cu soluţii. Altfel, tânguirile, reproşurile trebuie scoase din ecuaţie.

Nu e niciun avantaj că unii îşi asumă aşa, post factum. Asumarea se face înainte, nu după. Când o faci după, e ca şi cum ai recunoaşte că tu eşti vinovat că lucrul acela s-a întâmplat sau nu s-a întâmplat cum ar fi trebuit.

Şi dacă ai recunoscut ceva, ai imputat ceva, asta ne facem să mergem mai departe?

Ca să fiu înţeleasă mai bine, cred că numirea unui lider de filială, a unui lider de comisie ar trebui făcută ca în cazul managerilor, cu lista de obiective de atins într-un anume timp.

Şi atunci, responsabilitatea ar trebui să aparţină, pe de o parte, celui care a acceptat să realizeze obiectivele alea, pe de altă parte, celui care l-a numit în funcţia aia. Să plătească ambii…

Altfel, ne asumăm aşa, din vorbe, fără să se întâmple ceva…

Sau nu ne asumăm nimic…

Radu Moldovan, despre declaraţiile lui Dorin Dobra:

Întâlnirile trebuie organizate mai des, duse spre profesionalizarea lor, trebuie stabilite comisiile de lucru, şi prin intermediul dumneavoastră, îi asigur pe toţi, inclusiv pe domnul vicepreşedinte Dobra că am luat act de nemulţumirea dânsului, la care subscriu. E una întemeiată.

Trebuie discutate ofertele electorale, ale candidaţilor, de la primari până la consilieri, problemele care privesc dezvoltarea municipiului Bistriţa, lucrurile astea trebuie discutate, cu rugămintea să ne înţeleagă că a trecut o vară peste noi, şi ne-a luat prea repede. Dânsul fiind profesor (n.r.- Dorin Dobra), începând şcoala şi-a turat motoarele la maxim, noi le-am mai încet.

Domnul Creţu, în afară de primar, este şi preşedinte, şi atunci structurile partidului care nu sunt numai ale domnului primar Creţu trebuie să le punem să funcţioneze mai bine.

Aşa cum a precizat şi domnul Ţintean, domnul Creţu se întâlneşte în permanenţă cu domnul Muthi şi colaborează foarte bine, dar sunt colegi şi din PSD şi PNL care vor şi ei să se întâlnească să lucreze foarte bine.

În mod cert, electoratul, cetăţenii nu aşteaptă de la noi declaraţii publice, că nu ne-am întâlnit la un sfert, ci ne-am întâlnit la jumătate. Este un lucru evident. Şi într-o familie mai restrânsă apar neînţelegeri.

Noi nu avem nicio problemă de transparenţă, şi nu vom pune căluş în gură sau pumnul în gură vreunui membru PSD sau PNL să îşi exprime public o poziţie.

Nu sunt deloc deranjat că domnul vicepreşedinte PNL Dorin Dobra şi-a exprimat public o viziune a dânsului despre viitorul funcţionării USL. Nu mă deranjează deloc.

Chiar voi ţine cont, iar lucrurile vor fi puse în practică în perioada următoare, dar vreau să vă spun că e obligatoriu ca mesajele USL transmise către populaţie este de arăta oamenilor că vrem o altfel de politică, că avem o altă filozofie o altă viziune, iar discuţiile contradictorii să le purtăm în forumurile interioare.

Dar, nu voi cere sancţionarea vreunui membru USL pentru o astfel de declaraţie. Trăim într-o democraţie, totuşi. După 21 de ani nu putem să ne supărăm pe un tânăr care spre deosebire de mine şi domnul Ţintean are o altă viziune despre viaţă, şi crede că trebuie să-şi împărtăşească viziunea şi cu opinia publică, cu dvs.

Ioan Ţintean, despre declaraţiile lui Dorin Dobra:

Am stabilit cel puţin la nivelul PNL, şapte comisii de lucru. Sunt 56 secţii de vot, opt secţii pe o echipă, e destul de mult, şi Dorin Dobra dorea deja ca echipa PNL să se întâlnească faţă în faţă cu echipa PSD.

Nu ştia de faptul că eu şi domnul Moldovan, Gelu Muthi şi Creţu am avut o întâlnire înainte cu câteva zile, şi sincer nici eu nu i-am spus lui Dorin că ne-am întâlnit în patru şi stabilisem exact acest lucru.

La finele săptămânii trecute, în cadrul unei conferinţe de presă, Dorin Dobra a anunţat că se retrage din Biroul Municipal al PNL, şi se va implica mai mult în organizaţia PNL B-N, în calitate de vicepreşedinte.

Dobra a mai spus că nu se mai regăseşte în construcţia USL la nivel de municipiu, nu ştie pentru ce munceşte acolo, dar asta nu înseamnă că pune în discuţie viabilitatea USL-ului la nivel local. Doar că, se repliază pe munca în judeţ, acolo unde, în opinia lui Dobra, relaţia cu USL funcţionează perfect.

No comment

Ioan Ţintean (PNL): Poate Dorin Dobra ajunge director de campanie al dumneavoastră…

Radu Moldovan (PSD): Ceea ce nu e exclus…

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5