Nota BN

Despre transportul public din Bistriţa

Mărturisesc că, foarte des călătoresc pe reţeaua de transport public din Bistriţa. Este şi mai puţin costisitor faţă de autoturismul propriu, evit aglomeraţia infernală a dimineţii şi mă gândesc şi la poluare. La un liceu bistriţean s-a declanşat chiar un concurs, punctat şi dotat cu premii, pentru acei elevi care vin la şcoală pe jos sau cu autobuzele şi microbuzele locale, spre a se evita sufocarea circulaţiei în orele dinaintea începerii cursurilor. B-dul Republicii este un exemplu în acest sens. Dar să revenim la transportul public. Un lucru pozitiv demn de evidenţiat îl constituie punctualitatea. În fiecare staţie sunt afişate orele de trecere a mijloacelor de transport public. De foarte multe ori sosesc exact la timp. Am urmărit interesat acest lucru. Unele întârzieri sunt numai de ordinul a câtorva minute, 2-3, eventual. Fie că este vorba de linia 2, 1, 13, 3, punctualitatea este evidentă. Cât privesc conducătorii auto, comportamentul acestora, jovialitatea şi grija faţă de călători îţi dă siguranţa unei deplasări în deplină siguranţă (chiar dacă unele excepţii au fost semnalate pe traseul liniei 3). Un aspect însă neplăcut poate fi întâlnit aproape zilnic, şi anume, lipsa respectului faţă de cei mai în vârstă, faţă de femei. Elevi din clasele gimnaziale ori liceale n-au învăţat încă la şcoală sau în familie să cedeze locul unei femei mai în vârstă, unui bolnav, unui bătrân. Au lipsit, poate, de la această lecţie. Intervenţia opiniei publice este ineficientă, iar tinerii, unii, se înţelege, rămân corigenţi la această materie. În rest, mulţumiri şoferilor care deservesc transportul public pentru punctualitatea şi amabilitatea de care dau dovadă în relaţia cu publicul călător.

....................................................................
Din respect pentru cititorii noştri, care dau zilnic 1 leu pe ziar, acest material poate fi citit integral numai în ediţia tipărită.

Comentarii

10/02/15 11:22
"Cetatean din B...

Da, asa este ! Daca la inceputl activitatilor, cand Transmixt-ul a preluat transportul public local de calatori, exiata o mare indisciplina si anarhie in randul soferilor, care plecau din statii inainte de vreme, bruscau calatorii, sau efectiv nu mergeau pana la capetele de linie, mai ales spre Unirea si Viisoara, in prezent, se observa o mai mare disciplina si cat de cat, aceasta societate privata de transport public de persoane, isi face bine "treaba" si patronatul acesteia, merita sincere felicitari .
Cat priveste educatia elevilor, vreau sa va intreb insa daca dvs stiti ca in prezent , in scoli efectiv nu se mai tin orele de dirigentie, sau daca ( totusi pe ici pe colo... ) se ( mai ) tin, in ele copiii nu fac decat matematica, chimie, sau ore de romana... ?! Cand si cine sa-i mai invete bunele maniere si cum sa se comporte ?
Din scoli, din programele de invatamant, au disparut acele ore de educatie civica si de dirigentie, unde dascalii erau principalul factor educativ al tinerilor nostri si au imbacsit programa cu tot felul de discipline si de materii, care efectiv " tampesc copiii" si nu au nici o aplicatie in viata cotidiana... ( cel putin pentru invatamantul primar si mediu ) ! Stiti asta ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5