Determinarea a învins. CSM Bistriţa-ACS Corona 2010 Braşov 35-29

În faţa unei săli arhipline, echipa de handbal feminin a reuşit să facă surpriza etapei, aşa cum prefaţau jucătoarele înainte de meci. Determinarea, ambiţia şi spiritul de echipă au dat calculele şi clasamentul peste cap li au făcut ca CSM Bistriţa să învingă ocupanta locul 3 din Liga Naţională.

La începutul primei reprize, asuporterii bistriţeni au avut oarece emoţii, asta pentru căechipa Marianei Târca a reuşit să se distanţeze la 3 goluri. Încet, încet, bistriţencele au reuşit să se apropie, iar în minutul 22 era egal la 13. A fost cu noroc, pentru că la pauză tabela consemna 16-16.

În repriza secundă, CSM Bistriţa a reuşit să ia un avans şi de cinci goluri, iar echipa oaspete a căzut pe final, astfel că scorul final a fost 35-29. Antrenorul Horaţiu Paşca a putut, în ultimele 2 minute de joc, să de o şansă şi fetelor de pe bancă, cele care nu au fost utilizate în timpul partidei. Victoria era clară...

Pentru CSM Bistriţa au înscris: Oana Chirilă – 18 goluri, Daniela Crap şi Laura Pristăviţă – câte 4 goluri, Daniela Raţiu-3, Magdalena Paraschiv-câte 2, Oana Cîrstea, Gabriela Preda, Szilvia Szabo şi Simina Vezentan-câte un gol.

Şi portarii au avut un meci bun. Ana Maria Măzăreanu a reuşit un procentaj de 43%, fiind folosită în cea mai mare parte a meciului, în timp ce Cristina Sîntămărean  - 40%.

„Mă bucur din suflet că am reuşit să câştigăm acest meci. Porneam cu şansa a doua însă calculele hârtiei pot fi contrazise de nişte fete minunate care şi-au dorit foarte mult să câştige, şi-au dorit foarte mult să demonstreze. Mă bucur din suflet că am reuşit să facem atâţia oameni fericiţi. Ne mai bucurăm seara acesta şi de mâine trebuie să o luăm de la capăt, pentru că ne aşteaptă 2 etape extrem de importante, una cu Slobozia, duminică acasă, şi una la Ploieşti, pe care suntem condamnaţi să le câştigăm, pentru că sunt echipe care au acelaşi obiectiv, evitarea retrogradării, şi e imperios necesar să ne mărim distanţa şi avansul în clasament faţă de ele”, a declarat antrenorul Horaţiu Paşca, la finalul partidei.

Acesta a precizat că echipa a fost conştinetă că „prin muncă, concentrare şi răbdare” se poate obţine victoria. „Le felicit pe fete pentru meciul pe care l-au făcut, pentru dorinşţa pe care au avut-o, ne bucurăm seara aceasta, iar mâine o luăm de la capăt, pentru că trebuie să fim cât se poate de concentraţi şi cât se poate de apţi din punct de vedere fizic şi psihic pentru meciul cu Slobozia. Cred că unitatea grupului, concentare şi o mai mare dterminare au făcut diferenţa”, a menţionat Paşca, adăugând că partida cu Slobozia va fi dificilă, „încâlcită”, asta pentru că echipa oaspete a avut o perioadă de refacere mult mai mare decât Bistriţa  

Cu 12 puncte acumulate, CSM Bistriţa este pe locul 6 în Liga Naţională, obiectivul pentru acest sezon fiind evitarea retrogradării.  Duminică, partida CSM Bistriţa-CSM Unirea Slobozia (locul 11) este programată de la ora 12.30 şi nu va fi transmisă în direct.

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]