Dezvoltarea ROMBAT ajută Metair să urce pe locul 3 în topul producătorilor de baterii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa

Metair Investments Limited, grupul sud-african care deţine 99,42% din acţiunile ROMBAT, a anunţat rezultatele financiare pentru anul 2013. Dezvoltarea liniei şi creşterea capacităţii de producţie de la fabrica din Bistriţa au contribuit la ascensiunea grupului Metair, care astfel a devenit al treilea jucător de pe piaţa de baterii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.
Anul 2013 a adus o creştere importantă pentru grupul Metair, care a înregistrat venituri de 352,3 mil. EUR şi un profit operaţional de 35,32 mil. EUR, comparativ cu 2012, când compania a avut venituri de 310,3 mil. EUR şi un profit operațional de 38,4 mil. EUR.
Aflat în plină ascensiune după achiziţionarea pachetului majoritar al ROMBAT în 2012, grupul sud-african Metair a continuat seria de investiţii şi în 2013. First National Battery, producătorul numărul unu de baterii din Africa de Sud deţinut de Metair, a implementat la Bistriţa tehnologia AGM în noua linie de producţie ROMBAT.
Noua capacitate de producţie destinată maşinilor dotate cu sistemul start-stop şi frână regenerativă a fost inaugurată în septembrie 2013 în prezenţa prim-ministrului României, Victor Ponta, iar de atunci au început livrările pentru consumatorii naţionali şi internaţionali.
“Suntem fericiţi că lucrăm la capacitate maximă pe noua linie de producţie, iar rezultatele muncii noastre au ajutat la obţinerea unor rezultate foarte bune pentru Metair. Cea mai mare bucurie pentru noi este să livrăm produse de înaltă calitate pentru clienţii noştri şi în acelaşi timp să menţinem ştacheta ridicată în mediul de business din România. Noile baterii AGM şi EFB se ridică la standardele internaţionale şi pot oricând să concureze cu cei mai mari producători la nivel global”, a declarat Ioan Repede, Directorul General al ROMBAT.
Grupul Metair Investments Limited cuprinde companii care desfăşoară activităţi în domeniul producţiei şi distribuţiei, predominant în industria auto. Din grup fac parte First National Battery (cel mai mare producător de baterii din Africa de Sud, cu peste 2,2 milioane de unităţi produse anual), Lumotech, HestoHarnesses, SmithsManufacturing, SmithsPlastics, Supreme Springand Ate, TennecoAutomotive Holdings, Unitrade şi ValeoSystems South Africa. Printre clienţii Metair se numără Daimler Chrysler, General Motors, Nissan, Toyota, Volkswagen, BMW şi MAN.
Un rol important în creşterea Metair l-a avut şi preluarea companiei Mutlu din Turcia în decembrie 2013.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5