Dezvoltarea Transilvaniei de Nord în perspectiva lui 2020, în dezbatere la Bistriţa

 

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a organizat marţi, la Palatul Administrativ, reuniunea Grupului de Lucru Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru planificarea dezvoltării Transilvaniei de Nord 2014-2020, „Parteneriat pentru dezvoltare 2020”.

La şedinţa de lucru au participat reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, ai primăriilor din judeţ, dar şi ai altor instituţii precum Camera de Comerţ şi Industrie, AJOFM, Direcţia Judeţeană de Statistică, APM, DSP, Direcţia pentru Agricultură.

Membrii echipei de planificare a ADR Nord-Vest au făcut cu această ocazie o analiză a perioadei de programare care se încheie anul viitor, 2007-2013, cu problemele şi rezultatele ei, şi au introdus astfel următoarea perioadă de programare, 2014-2020. Totodată, a fost prezentat profilul regiunii şi orientările strategice europene, naţionale şi locale, în contextul necesităţii pregătirii de proiecte care să fie finanţate după 2014”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

Echipa de planificare, condusă de directorul general al ADR Nord-Vest, Claudiu N. Coşier, a insistat asupra nevoii de proiecte integrate, multidimensionale şi clar circumscrise teritorial, care să aibă impact pentru locuitorii din zona vizată, în sensul creşterii nivelului de trai al acestora, nu doar cu scopul de a cheltui fondurile disponibile.

Procesul de planificare a dezvoltării socio-economice în Regiunea Nord-Vest reprezintă o bază strategică esenţială pentru includerea măsurilor şi propunerilor de proiecte de la nivel regional în viitoarele programe de finanţare pentru perioada de programare 2014-2020.  Obiectivele majore ale acestui proces sunt identificarea priorităţilor specifice de dezvoltare ale Regiunii Nord-Vest, realizarea consensului în jurul viziunii comune de dezvoltare şi priorităţilor identificate, reprezentarea intereselor regionale în negocierile / consultările de la nivel naţional.

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]