„Dialogul talentelor” la Beclean - ediţia cu numărul VIII

Prof. Raţiu Daniel

Sâmbătă, 1 aprilie 2017, Clubul Copiilor Beclean a adunat – aşa cum face de 8 ani încoace – cele mai spectaculoase formaţii de dans modern din toată ţara,într-o mare întrecere a frumosului prin mişcare.
Festivalul de dans modern „Dialogul Talentelor’”, cuprins în CAEN 2017, la poziţia nr.4, domeniul cultural-artistic, a devenit concurs naţional de anul acesta, în cadrul lui confruntându-se 31 de formaţii artistice, de la preşcolari până la liceeni, fiecare abordând stiluri diferite de dans. Sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Grigore Silaşi” din Beclean a devenit neîncăpătoare pentru cei 400 de concurenţi, sosiţi din judeţele Suceava, Iaşi, Satu Mare,Sălaj,Mureş, Gorj, Olt, Cluj, Vaslui şi Bistriţa-Năsăud.
Un juriu format din cunoscători ai genului, compus din prof. dr. Aurelia Dan-preşedinte, prof.Cornel Cîmpian, prof. Dorina Arpăştean, prof.Mariana Harosa, prof. Monica Farkas a avut dificila misiune de ierarhizare a celor mai bune evoluţii.
Cluburile Copiilor din judeţul Bistriţa-Năsăud şi-au adjudecat primele 3 locuri la categoria preşcolari, după cum urmează: locul I - a mers la Nasaud, locul al II-lea la Beclean, iar locul al III-lea la Sângeorz-Băi, dovadă că avem o pepinieră a talentelor, iar viitorul competiţiilor de acest gen este asigurat. La ciclul primar,locul I a ajuns la Cluj şi Câmpia Turzii, precum şi în instituţia noastră, locul al II-lea la Clubul Copiilor din Năsăud, locul al III-lea la cel din Sângeorz-Băi , iar doua menţiuni,către cluburile din Dej si Reghin. La categoria claselor V-VIII, locul I a fost adjudecat de Palatul Copiilor Suceava şi de Palatul Copiilor Zalău, locul al II-lea a revenit Becleanului, iar locul al III-lea Sângeorzului şi Palatului Copiilor Tg. Jiu. 3 menţiuni au fost acordate Cluburilor din Câmpia Turzii şi Năsăud precum şi Liceului „C.R.Vivu” din Teaca. La ciclul liceal, locul I a mers către Clubul Copiilor din Sângeorz-Băi, locul al II-lea i-a revenit Becleanului, locul al III-lea Palatului Copiilor din Zalău şi o menţiune celor din Paşcani.
Putem afirma, aşadar, că „Dialogul Talentelor – 2017” a fost o ediţie de colecţie, care vine să demonstreze capacitatea potenţialului uman al instituţiilor de educaţie nonformală din judeţul nostru şi din întreaga ţară de a descoperi şi valorifica talentul tinerilor şi de a oferi variante pentru petrecerea timpului liber al copiilor într-un mod cât mai plăcut şi mai eficient.
Mulţumim sponsorilor: Open Consult Beclean, Lucky Apple Beclean, S.C.Lortibis Coldău, S.C.Green Factory Beclean, S.C.Vildenes Beclean, S.C.Dr.Profing Beclean, Cabinetului de contabilitate Orban Victoria, S.C.Neira Beclean, care au dat fost alături de noi şi anul acesta, Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Primăriei Beclean, Şcolii Gimnaziale „Grigore Silaşi”, Colegiului Naţional „Petru Rareş”, Radio Fir Dej, şi, bineînţeles, comitetului de părinţi.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]