Diana Morar: Legea offshore, votată în Parlament! Gaze naturale din România pentru România!

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat legea care permite exploatarea gazelor din Marea Neagră, prioritate zero pentru PNL, astfel că merge la președintele României pentru promulgare, anunţă deputatul PNL BN, Diana Morar.
Prin Legea offshore, depusă în Parlament de PNL prin semnătura premierului Nicolae Ciucă și a ministrului Energiei Virgil Popescu, România va deveni independentă din punct de vedere energetic, va produce mai mult decât va consuma și va deveni un furnizor de securitate energetică regională.
Primii metri cubi de gaz ar urma să ajungă în conductele românești chiar în această vară.
Prin întârzierea adoptării acestui proiect, în anii care au trecut, nu s-a întâmplat altceva decât că dependența României față de gazul rusesc a persistat din 2018 până în prezent.
"Avantajele Legii offshore:
Deblochează investițiile din Marea Neagră și asigură mediului de afaceri din domeniu stabilitate și predictibilitate legislativă.
Stabilește un regim fiscal competitiv, veniturile fiind împărțite în proporție de 60% - statul român și 40% - investitorul. Cei 60% încasați de stat ar urma să meargă în extinderea infrastructurii de gaz", explică parlamentarul bistriţean, într-un comunicat postat pe pagina de facebook.
 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5