PNL propune rediscutarea Codului Penal

Diana Morar: Normal ar fi să discutăm ceea ce se modifică în mod concret, nu doar să facem presupneri

Preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a PNL BN, avocata Diana Morar, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că i se pare prematur să se discute despre noul Cod Penal, în sensul în care toate modificările aduse sunt interpretate în semnul unei superimunităţi a parlamentarilor.


,,Mi se pare prematur să vorbim pe ceea ce s-a discutat efectiv ca modificare a Codului Penal, pentru ca normalitatea să fie readusă în dezbatere publică, deşi am văzut că în presă se încearcă să se ducă într-o nişă această discuţie, în sensul în care parlamentarii vor să se pună la adăpost de orice răspundere penală.


Nu este real, pentru că normal ar fi să discutăm cu proiectul de lege şi ceea ce vrea să se modifice în mod concret, nu doar să facem presupuneri pe care mai apoi să le aducem la rangul de veridicitate prin articole de presă la nivel naţional”, a afirmat Diana Morar, preşedinta femeilor liberale din judeţul Bistriţa-Năsăud.


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că partidul pe care îl conduce a propus rediscutarea Codului Penal şi respingerea tuturor prevederilor interpretate în sensul unei „superimunităţi” a parlamentarilor.


„Trebuie să admit că informaţiile pe baza cărora am comentat ieri, privind Codul Penal, erau incomplete. Am plecat de la premisa că informaţiile pe care le-am primit de la colegii mei privind modificările la Codul Penal scot parlamentarii din categoria funcţionarilor publici, dar îi menţin totuşi într-o zonă în care pot fi anchetaţi, trimişi în judecată şi condamnaţi pentru încălcarea diverselor legi”, a declarat Crin Antonescu la sediul PNL.

.

Comentarii

13/12/13 09:14
Vizitator

Antonescu a ţinut să precizeze că informaţiile pe baza cărora şi-a dat acordul pentru votarea legilor superimunitatii au fost "incomplete".
"Am pornit de la premisa, bazată pe informaţiile primite, că acest pachet de modificări la Codul Penal, deşi scot parlamentarii şi demnitarii în general din categoria funcţionarilor publici, îi menţin cu certitudine într-o zonă în care pot fi anchetaţi trimişi în judecată, condamnaţi pentru încălcarea diverselor legi. Că nu sunt în niciun fel plasaţi într-o zonă de imunitate suplimentară. Trebuie să admit deşi nu îmi face nicio plăcere nu am fost suficient şi complet informat. Există riscul după toate evaluările pe care le-am văzut, după toate discuţiile, există riscul ca această interpretare să fie dată. Eu nu am să mă ascund, este o lege care s-a votat în cameră eu sunt senator, informarea de care am beneficiat a fost incompletă, îmi asum întreaga responsabilitate, îmi asum răspunderea în exclusivitate", a declarat Crin Antonescu, dupa ce a constatat reactia unor ambasade importante. Ba mai mult, Antonescu cere rediscutarea acestor modificări la Codul Penal, deoarece nu vrea ca în Parlament să fie votată o "legislaţie preferenţială". Cu toate ca au facut un pas inapoi, preşedintele Traian Băsescu a comentat că modificarea la codul penal votata in parlament rămâne “o tentative de hoţie ordinară”, adaugand ca: "Ăştia sunt ca hoţul pe care l-ai prins cu ceasurile furate la ieşire. Ce să facă? Lasă ceasurile şi pleacă. Cred că vor da înapoi. Slavă Domnului! Încep să se trezească”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]