Dig pe Someş, la Năsăud. Primarul Romocea: În sfârşit, se corelează cu investiţia de la Complexul sportiv multifuncţional

Primarul oraşului Năsăud, Mircea Romocea, susţine că Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa a demarat licitaţia pentru protecţia malurilor râului Someşul Mare, o investiţie de 4 milioane euro. „A fost alocată de către Administraţia Naţională „Apele Române”, pentru acest sezon până în decembrie, o sumă de 5 milioane lei. Aşteptăm cu nerăbdare să demareze lucrările, de la podul rutier de pe Someşul Mare, în aval aproape 2 km până la Valea Caselor. Sunt 1800 şi ceva de metri unde se vor face îndiguiri, protecţie de mal cu o zonă de promenadă pe o suprafaţă de aproximativ 8 m lăţime de la limita malului. Zilele trecute am fost în teren pentru că este acolo o construcţie făcută ilegal în zonă care va trebui demolată”, ne-a declarat primarul Năsăudului.
Potrivit acestuia, Compania Naţională de Investiţii a condiţionat demararea procedurii de licitaţie pentru amenajarea Complexului Sportiv Multifuncţional şi de Agrement din Năsăud de aceste lucrări e indiguire. „Cei de la CNI au condiţionat demararea procedurii de licitaţie până în momentul în care avem negru pe alb certitudinea scrisă că cei de la Apele Române vor face această investiţie. Nu poţi aloca de câteva milioane de euro într-o zonă inundabilă. Atunci s-au corelat cele două investiţii, după câţiva ani buni, cinci ani, aproape. Suntem optimişti. (...) Ţin legătura cu cei de la conducerea CNI. Studiul de fezabilitate a fost evaluat şi a trecut de Consiliul Tehnico-Economic, urmează să treacă de Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltării. Sper ca într-o săptămână, două, în prima şedinţă de Consiliu Tehnico-Economic de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene să treacă de această evaluare, după care urmează, de la anul, ca CNI să demareze procedura de licitaţie pentru proiectare plus execuţie. Este o investiţie care se ridică undeva la 6,5 milioane euro plus TVA”, ne-a explicat primarul Mircea Romocea.
Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, administraţia locală urmează să depună săptămâna aceasta la Ministerul Dezvoltării Regionale două proiecte care vizează reabilitarea/modernizarea străzilor Horea, Eminescu, Valea Caselor şi Găgi şi un pod rutier peste râul Someşul Mare, în zona punţii de la Luşca, ambele investiţii în valoare totală de 9,5 milioane lei, aproximativ 2 milioane de euro.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]