Din iunie, se va circula pe asfalt între Teaca şi Archiud

• Căminul cultural din Archiud va fi recepţionat în perioada următoare

Lucrările de modernizare pe cel de-al treilea tronson de pe DJ 162 Teaca – Archiud se vor încheia în luna iunia a acestui an, anunţă administraţia judeţeană.
“Suntem, din nou, la unul dintre şantierele Consiliului Judeţean, la tronsonul 2 de pe drumul judeţean care asigură legătura între Teaca şi Archiud, ultimul care trebuia modernizat. Prima porţiune, tronsonul 1 de pe teritoriul cadastral al localităţii Teaca a fost modernizat în anul 2013, o lucrare de aproximativ 2 milioane lei; al doilea tronson a fost finalizat anul trecut pe teritoriul Cadastral al satului Archiud, o lucrare pe 2,3 kilometri, cu o valoare a investiţiei de aproximativ 3,5 milioane lei.
Suntem la ultimul tronson, între cele două sate, Teaca şi Archiud, o lucrare pe o lungime de aproximativ 5 kilometri, cu o valoare a contractului de circa 7 milioane lei. Execuţia lucrării este câştigată de Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări (ARL) Cluj, care va fi finalizată în această vară, în iunie. Deşi contractual se întinde până în 2016, ţinând cont că avem un constructor foarte bun, va lucre cu toate forţele şi undeva în iunie vom avea finalizată lucrarea.
Mă bucur că un drum foarte important pentru o comunitate importantă va fi modernizat. Era un deziderat pe care aceşti oameni îl aşteptau îndeplinit de foarte mult timp”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, în cadrul unei vizite în teren.
Preşedintele Consilului Judeţean a anunţat că a început elaborarea documentaţiei tehnice pentru tronsonul care facilitează legătura între Sânmihaiu de Câmpie şi Archiud. Potrivit acestuia, în acest an ar urma să înceapă şi o serie de lucrări de reparaţii. “Sper ca din a adoua parte a acestui an să lucrăm şi în cealaltă parte, din Sânmihai spre Archiud, pentru a asigura o legătură foarte bună între DN 15 A şi DJ 151, mai exact din Teaca prin Sânmihai”, a menţionat Radu Moldovan.
De altfel, breteaua de legătură va “scurta” legătura între DN15 A şi DJ 151 cu 40 kilometri, a concluzionat primarul comunei Teaca, Iustian Muntean.
***
Şi autorităţile locale au promovat investiţii în satul Archiud. Este vorba despre lucrările de reabilitare de la căminul cultural, care vor fi recepţionate în perioada imediat următoare. Investiţia în valoare de 300.000 euro, din care Primăria Teaca a asigurat fondurile pentru documentaţia tehnică, a fost derulată în cadrul Programului prioritar naţional pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie a aşezămintelor culturale de drept public din mediul rural şi mic urban al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]