DIN NOU LA RECEA

În noul an bisericesc, prima ieşire a Coralei „Andrei Mureşanu” împreună cu Corala „Deisis din Nasăud” a avut loc la manastirea Recea din judeţul Mureş, in 8 septembrie, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Naşterea Maicii Domnului, sărbătoarea hramului acestei mănăstiri.

A fost o imensă bucurie pentru corişti să cânte la Mănăstirea Recea, să-şi amintească cu mare drag de părintele arhimandrit Ioan Iovan care le-a mângâiat de nenumărate ori sufletele cu sfaturile sale, până în 2008 când a trecut la Domnul.

De data aceasta emotiile le-au fost sporite şi de reîntâlnirea cu Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu Bistriţeanul cu care nu au mai avut ocazia să se vadă de cand a fost numit in functia de Arhiepiscop al Alba Iuliei. Fiecare întâlnire cu Preasfintitul înseamnă pentru Corală un moment de mare încântare. Îi copleşeste cu cuvinte admirabile din care reiese preţuirea pe care le-o poartă.

Maica stareţă stavrofora Cristina Chichernea după ce i-a mulţumit Preasfinţitului Irineu pentru cuvintele neasemuit de frumoase despre Maica Domnului i-a spus că prezenţa Coralei „Andrei Mureşanu” la Recea a fost surpriza dânsei penrtu el, deoarece ştia că o are în suflet.

Preasfinţitul a fost deosebit de impresionat, i-a binecuvântat pe toţi coriştii, asa cum face de obicei, i-a asigurat că-i poartă în gând şi rugăciune şi i-a invitat la Alba, în noua sa reşedinţă, la o dată pe care urmează să o comunice. A precizat că sufletul său a rămas legat de meleagurile bistriţene, ceea ce nu este o noutate pentru cei care stiu cât de mult iubeşte Preasfinţitul oamenii acestor locuri.

Cu sufletul încărcat de linişte şi bucurie, Corala, impreună cu vrednicul ei dirijor - Cornel Pop au părăsit acest lăcaş sfânt mai curaţi, mai generoşi şi cu gândul de a se reîntoarce aici de câte ori vor fi solicitaţi.

Leontina Burza

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5