Direcţia pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud lansează concursul local de proiecte. Bugetul alocat este de 33.000 lei

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud organizează, în perioada 14 aprilie – 27 mai 2015, concursul local de proiecte pentru tineret. Suma alocată acestui concurs este de 33.000 lei.

În 2015, sunt patru priorităţi/direcţii de acţiune pentru proiectele de tineret. În domeniul “Cultură şi educaţie nonformală”, pot fi depuse proiecte care vizează stimularea preocupărilor pentru lectură şi pentru creaţia literară la tineri; sprijinirea şi stimularea creativităţii şi performanţei tinerilor în diverse domenii ale industriilor creative(publicitate, arte vizuale, artele spectacolului, cercetare- dezvoltare, software etc.); dezvoltarea proiectelor de dezvoltare non-formală adresate tinerilor.

În zona “Sănatate, sport şi recreere”, proiectele trebuie să se axeze pe desfăşurarea de acţiuni pentru prevenirea consumului de droguri, alcool şi tutun în rândul adolescenţilor şi tinerilor, a prevenirii bolilor cu transmitere sexuala şi atenuarea impactului infecţiei cu HIV, implicarea tinerilor cu dizabilităţi în practicarea sportului şi combaterea excesului de greutate, obezitate în rândul tinerilor prin proiecte specifice.

În domeniul “Participare şi voluntariat”, pot fi propuse proiecte pentru susţinerea de seminarii, conferinţe şi evenimente similare pentru promovarea participării în rândul tinerilor, sprijinirea de acţiuni specifice de voluntariat şi diversificarea acţiunilor privind implicarea tinerilor în viaţa comunităţii.

Nu în ultimul rând, la capitolul “Muncă şi antreprenoriat”, proiectele trebuie să stimuleze activitatea economică a tinerilorşi creativitatea acestora în domeniul economic şi social.

“Informaţii cu privire la metodologia de finanţare se pot obţine de la compartimentul tineret din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport si Tineret Bistriţa-Năsăud din str. Parcului, nr.1, Tel.0263/231470 sau de pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului - www.mts.ro”, menţionează directorul executiv Florian Constantin.

Programul se derulează în două etape, de evaluare a proiectelor şi de verificare pe bază de punctaj. Astfel, proiectele pot fi depuse în perioada 14 aprilie – 20 aprilie, iar până în 27 aprilie se va evalua eligibilitatea aplicanţilor, urmând ca în aceeaşi zi să fie afişate rezultatele.

În etapa a doua, în perioada 28 aprilie-5 mai, vor fi depuse documentele lipsă de la dosar, vor fi făcute evaluările, urmând ca rezultatele să fia afişate în 15 mai. După perioada de depunere a contestaţiilor, 18-20 mai, şi de analizare a acestora, 21-26 mai, rezultatele finale vor fi prezentate în 27 mai.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5