Directorul Vali Ganea, managerul proiectului european Educația face diferența, implementat la Liceul Tehnologic din Rodna

Liceul Tehnologic „Florian Porcius” Rodna, împreună cu partenerul Asociația Inceptus România, implementează, începând cu data de 9 Mai 2018, proiectul„Educația face diferența”.

“Rata abandonului școlar reprezintă un indicator prin care se evaluează performanțele sistemului educațional. Din altă perspectivă, acesta semnalează și unele aspecte ale vieții sociale și economice, care pot influența accesul populației la educație. Elevii din mediul rural par a fi mai vulnerabili, în opinia cadrelor didactice, din perspectiva dificultăților de învățare și a motivației reduse pentru activitățile școlare. Proiectul, prin intermediul activităților propuse, vizează îmbunătățirea acestor dificultăți și astfel scăderea ratei abandonului școlar. Valoarea totală a proiectului este de 5.512. 313,54 lei, din care 98,46% reprezintă finanţare nerambursabilă. Pentru cofinanţare, mulţumim pentru sprijinul acordat de aproape 2 % de către Primăria şi Consiliul Local Rodna”, ne-a declarat Vali Ganea, directorul Liceului Tehnologic ”Florian Porcius” Rodna.

         Potrivit acesteia, proiectul se va derula pe o perioadă de 36 luni (mai 2018 - mai 2021) și beneficiază de cofinanțare din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020, Programul „ȘCOALĂ PENTRU TOȚI”, Axa prioritară ”Educație și competențe”.

Obiectivul general al proiectului își propune diversificarea măsurilor de prevenție/intervenție împotriva părăsirii timpurii a școlii adresate copiilor/elevilor cu risc educațional crescut și cadrelor didactice din Liceul Tehnologic ”Florian Porcius” Rodna, județul Bistrița-Năsăud.

În fapt, proiectul urmărește implicarea a 3 categorii de grupuri țintă, şi anume a 595 antepreşcolari, preşcolari şi elevi, din care 25 antepreșcolari, 90 preșcolari şi 480 elevi din ciclul primar și gimnazial; a 65 de cadre didactice şi personal auxiliar şi a minimum 595 părinți ai copiilor din grupul țintă.

Astfel, va fi implementat în sistemul actual de învățământ preșcolar a unui program prelungit pentru ante și preșcolari, dar şi un Program “Școala după Școală” (SDS) pentru copiii din clasele primare și gimnaziale, inclusiv consiliere vocațională pentru clasele VII-VIII, Proiectul prevede implementarea unei alternative educaționale de tip ”Step by step” pentru 100 de elevi din învățământul primar, dar şi un program de sprijin pentru îmbunătățirea performanțelor elevilor din ciclul gimnazial și susținerea participării la concursuri școlare, cuprinzând ore suplimentare la materiile Limba Română și Matematică. Prin proiect, vor fi acordate servicii de consiliere psihologică, orientare educațională pentru elevi, inclusiv logopedie.

Școala părinților își propune să le readucă în atenția părinților responsabilitatea pe care o au și, totodată, să îi ajute să își găsească resorturile potrivite în educația copiilor. Impactul acestor sesiuni se vor regăsi în gradul de participare ridicat al copiilor la activitățile școlare formale și non-formale. Se vor organiza 50 de astfel de întâlniri susținute de experți Traineri Școala părinților.

Nu în ultimul rând, prin proiect va fu implementat un pachet integrat pentru formarea și dezvoltarea multilaterală a cadrelor didactice și personalului de sprijin din cadrul Liceului Tehnologic ”Florian Porcius” Rodna, care va contribui la creșterea calității procesului educațional în beneficiul direct al copiilor și elevilor.

Trebuie menţionat faptul că accesul la toate activitățile oferite în cadrul proiectului este gratuit. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5