SCRISUL şi CITITUL ca TERAPIE

DIVINA IUBIRE

Cartea DIVINA IUBIRE, autor Paramahamsa Yogananda începe aşa:

„Cea mai minunată iubire pe care o poate cineva să o simtă este iubirea lui Dumnezeu... El este Eternul nostru Iubit şi sufletele noastre sunt iubitele Sale, iar când sufletul Îl întâlneşte pe cel mai mare iubit din univers, atunci începe iubirea divină.”

Autorul a trăit toată viaţa pentru a împărtăşi tuturor oamenilor înţelepciunea şi iubirea lui Dumnezeu. El spune că dăruirea completă faţă de Dumnezeu a fost unicul ţel pe care l-a găsit în viaţa sa. Deşi hindus prin naştere, a predicat permanent despre esenţa doctrinei creştine şi a spus că ea reprezintă: „esenţa tuturor religiilor adevărate”.

P. Y. s-a născut la Gorakhpur, India, la 5 ianuarie 1893 şi a plecat în Eternitate la data de 7 martie 1952 în California, la vârsta de 59 ani. Se spune că, la câteva săptămâni de la moartea sa, chipul său a rămas neschimbat, reflectând aceeaşi strălucire divină.

Din cele două volume ale cărţii DIVINA IUBIRE am ales câteva cuvinte ale autorului care, cred, sunt cunoscute şi de Dumneavoastră, asfel încât, vă invit să medităm împreună:

Iubirea este un sentiment universal; expresiile ei sunt diferenţiate de natura gândului prin care se manifestă. Tocmai de aceea, când iubirea trece prin inima unui părinte, conştiinţa paternă o traduce în iubire paternă. Când trece prin inima unei mame, conştiinţa maternă o traduce ca iubire maternă. Iar când trece prin inima unui iubit, conştiinţa sa îi conferă acestei iubiri universale o altă calitate. Nu instrumentul fizic, ci conştiinţa prin care trece iubirea este cea care determină calitatea iubirii exprimate.

Fiecare reflecţie a iubirii apare din unica Iubire Cosmică, dar când este exprimată ca iubire umană, în diferitele ei forme, întotdeauna va exista în ea o anumită impuritate. Cercetând iubirea umană putem învăţa ceva din iubirea divină, pentru că prin iubirea umană avem străfulgerări a iubirii lui Dumnezeu.

Bărbatul şi femeia trebuie să se privească unul pe celălalt ca reflecţii ale Divinului. Atracţia între un bărbat şi o femeie trebuie să apară în suflet. Iubirea este pe primul loc. Acesta trebuie să fie idealul. Când doi oameni se simt atraşi necondiţionat şi sunt gata să îşi dea viaţa unul pentru celălalt, atunci înseamnă că ei se iubesc cu adevărat. Numai în această situaţie ei sunt pregătiţi să pătrundă în sfânta şi intima taină a căsătoriei. Doar prin posesivitate nu vor rezolva nimic. Dacă un partener încearcă să îl controleze pe celălalt, această intenţie arată lipsa iubirii reale. Dar când îşi exprimă iubirea gândindu-se în permanenţă la fericirea celuilalt, atunci aceasta se transformă în iubire divină. Soţul şi soţia dacă iubesc sufletul din perechea sa, nu doar chipul şi trupul, vor cunoaşte iubirea divină.

Relaţia care există între doi prieteni este cea mai profundă dintre toate relaţiile de iubire. Prietenia este o relaţie de iubire fără relaţii erotice sau sexuale. Această iubire care se manifestă în prietenie poate exista între doi bărbaţi, între o femeie şi o altă femeie, dar şi între un bărbat şi o femeie. Însă aici nu e vorba de atracţie sexuală. Pur şi simplu sexul este uitat şi este experimentată iubirea divină prin prietenie; astfel, prietenia va îndemna la cultivarea iubirii divine, cei doi iubindu-L cu adevărat pe Dumnezeu.

Iubirea nu poate apărea prin cerşit, ci vine doar ca un cadou al inimii celuilalt. Iubirea este un dar, nu o obligaţie. Mintea conduce corpul. Corpul trebuie ţinut mereu sub control. Singurul nostru salvator este voinţa. Voinţa este comutatorul care controlează totul în Univers. Dezvoltarea voinţei este secretul magnetismului. Introspecţia şi controlul propriei vieţi ne ajută să vedem prezenţa lui Dumnezeu în tot şi în toate, acesta fiind scopul suprem al vieţii noastre terestre. Vă îndemn, să Îl iubim pe Creatorul nostru în primul rând!

Prin Graţia Divină, data viitoare vom vorbi despre cartea MELPOMENE, ERATO, EUTERPE, autor, eminentul muzicolog Radu Gheciu.

Comentarii

15/02/11 14:02
Ana

Felicitari!

15/02/11 13:57
Vizitator Ana

Foarte frumos!
Felicitarile mele.
Cu stima,Ana

16/09/10 01:38
Tara

Foarte frumoasa cartea. m a fascinat. as vrea sa o gasesc si online - sa poata fi citita.

Multa Gratie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5