DN 17 C şi DN 17 D, reabilitate cu fonduri europene şi guvernamentale

• Investiţiile în valoare de peste 76 milioane euro vor fi finalizate în decembrie 2015

Reţeaua de drumuri naţionale care traversează judeţul Bistriţa-Năsăud va fi complet modernizată până în 31 decembrie 2015, autorităţile guvernamentale şi cele judeţene găsind soluţiile financiare pentru finanţarea investiţiilor. Practic, de anul viitor, vor debuta ample lucrări de modernizare pe DN 17 C şi DN 17 D, pe celelalte tronsoane de drum naţional, respective DN 17 şi DN 15 A, lucrările fiind încheiate sau în curs de finalizare.

          Anunţul a fost făcut, într-o conferinţă de presă, de către preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud - Emil Radu Moldovan, directorul general al CNADNR – Narcis Neaga şi directorul Autorității de Management POS-Transport - Marcel Boloş.

          “Am un sentiment de bucurie foarte mare astăzi, pentru că, aşa cum v-am obişnuit, ne place să ne ţinem de cuvânt şi ceea ce spunem să se transpună în practică. (…) Am găsit soluţii pentru reabilitarea a două drumuri naţionale care mai sunt în judeţul nostrum nereabilitate, şi mă refer la DN 17 C (Viişoara-zona de centură-Dealul Dumitrei-Năsăud-Salva-Dealul Ştefăniţei –intersecţie cu DN 18 în Vişeu) şi DN 17 D (Beclean-Salva-Năsăud-Sângeorz-Băi-Rodna-Pasul Rotunda - intersecţie cu DN 18 în Cârlibaba).

          Pentru sectorul de drum de la Viişoara la Năsăud, în lungime de 31 kilometri, lucrările de reabilitare vor începe în 2014, cu fonduri bugetare, din bugetul României. Celălat tronson, de la Năsăud  până la intersecţia cu DN 18, în Vişeu, pe o porţiune de 55 kilometri, va fi introdus în Programul Operaţional Sectorial-Transport, cu o valoare estimată de aproximativ 30 milioane euro, cu termen d efinalizare în 31 decembrie 2015.

DN 17 D va fi finanţat integral pe POS Transport, cu o lungime de 103 kilometri, la o valoare estimată de circa 49,5 milioane euro, cu  termen de finalizare 31 decembrie 2015”, a declarat preşedintele CJ, Radu Moldovan.

     În context, directorul general Narcis Neaga de la CNADNR a precizat că “drumurile naţionale sunt o prioritate pentru acest Guvern şi pentru CNADNR”  şi că, deşi problemele par “aparent minore” – 158 kilometri reabilitaţi în Bistriţa-Năsăud din 17.000 km la nivel naţional – , investiţia este foarte important pentru comunitatatea locală.

          Bistriţa-Năsăud este un exemplu că astfel de proiecte pot fi implementate, acolo unde există acest parteneriat cu autorităţile locale. Cei 158 km sunt pentru noi un proiect de importanţă majoră, căruia îi vom acorda importanţa cuvenit. Trebuie să fim parteneri până la capăt, pentru că termenul de 31 decembrie 2015 trebuie respectat, astfel încât fondurile pe care reuşim să le atragem prin POS Transport să le utilizăm în favoarea comunităţii”, a declarat directorul Autorității de Management POS-Transport - Marcel Boloş.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]