Doar 41% din tinerii bistriţeni au încredere în sistemul educațional

Un studiu recent al Asociatiei Proactiv Bistrita în parteneriat cu Creative Ideas of Youth People to Society arată că tinerii au nevoie de consiliere personală și îndrumare profesională.
98% dintre tineri consideră că este importantă și foarte importantă consilierea personală și profesională în rândul tinerilor.
Tinerii consideră că metodele ce stau la baza dezvoltării lor sunt prin implicarea lor în workshop-uri, ateliere de lucru, training-uri și focus grupuri în procent de 73%. Acțiunile de voluntariat sunt favorite de 58% din tineri și doar 53% consideră că investind în educație se pot dezvolta personal.
Tinerii preferă cărțile care au informații ușor de înțeles, practice, colorate și simple.
Cei mai mulți tineri (31%) consideră că este important să gândească pe termen lung asupra carierei lor și consider că este important să investească în asta, doar 14 % consideră că trebuie să profite de prezent și să-și trăiască viața acum.
Doar 41% au încredere că sistemul educațional și că școala îi vor ajuta la dezvoltarea personală. Ei consideră că familia este principalul factor pentru dezvoltarea lor personală, în procent de 75% , societatea se clasează între școală și familie.
Când vine vorba de alegea unui job, tinerii consideră că doar ei stau la baza propriei dorințe și decizii pentru angajare și că familia, școala și programele de tineret nu-i ajută prea mult în alegerea meseriei.
Tinerii consideră că factorul pentru care nu reușesc în viață are legătură cu motivația lor de a face ceva în viață. 10% au probleme în familie și consideră că este principalul motiv pentru care nu reușesc în viață. 5% consideră că situația prea bună de acasă este factorul principal pentru care tinerii nu vor reuși în viată.
57% dintre tineri consideră că există o diferență între tinerii din mediul urban și cei din mediul rural, însă la această întrebare nu avem și motivele pentru care ei consideră că există acestă diferentă.
Studiul face parte din proiectul SMART Educațion cofinanțat din fondurile publice ale Primăriei Bistrița în anul 2017, prin programul anual de finanțare nerambursabilă a ONG-urilor.

Comentarii

15/09/17 19:55
prof. Vasile G.

Nu e de mirare, când o altă statistică , naţională, arată că din patru tineri, unul nici nu munceşte şi nici nu studiază. Ce încredere pot avea aceşti leneşi în sistemul educaţional?

15/09/17 19:57
prof. Vasile G.

Nu vă înşelaţi! Cine vrea să înveţe, învaţă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5