Doar două amenzi aplicate de inspectorii DSVSA în perioada de 1 mai! 23 controale în pieţe, supermarketuri şi unităţi de alimentaţie publică

Pentru prevenirea apariţiei unor episoade de toxiinfecţie alimentară cauzate de consumul unor alimente neconforme, în perioada 29 aprilie – 1 mai, reprezentanţi ai DSVSA Bistriţa-Năsăud au efectuat controale la unităţile din zonele de interes turistic din judeţ. Potrivit directorul executiv Ioan Bogolin, acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud au vizat 3 pieţe agroalimentare, 6 supermarketuri şi 14 unităţi de alimentaţie publică.

„În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la întreţinerea instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi etichetare necorespunzătoare sau ilizibila a alimentelor. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.000 de lei”, menţionează dr. Ioan Bogolin, în comunicatul remis redacţiei. 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]