Doina Pană (vicepreşedinte PSD): Evaluarea miniştrilor, finalizată. Vor fi remanieri

Vicepreşedintele PSD, deputatul Doina Pană, a anunţat că raportul Comisiei care a analizat activitatea miniştrilor a fost definitivat şi depus la partid, urmând ca premierul Viorica Dăncilă să facă eventualele propuneri de remaniere a unor miniştri. Potrivit acesteia, la în perioada următoare ar urma să aibă loc un Comitzet Executiv Naţional al PSD în care ar urma să fie dezbătut acest raport, dar şi să fie nominalizaţi miniştrii remaniaţi.

„A fost o muncă contra cronometru şi la ora actuală raportul este gata, aşteptăm ca doamna prim-ministru să îl ia şi să îl analizeze, iar împreună cu propriile dumneaei concluzii să vină într-un CEX, care probabil va fi chiar săptămâna viitoare, cel mult cealaltă săptămână, încât să gândim o remaniere. A fost o analiză foarte amplă, în sensul că pe baza rapoartelor pe care le-au înaintat miniştrii, le-am confruntat cu ceea ce scrie în programul de guvernare. (...) Am comparat rapoartele cu datele din programul de guvernare, am comparat şi cu ce trebuia să scoată Parlamentul ca legislaţie, pentru că pot fi situaţii în care o hotărâre de Guvern să nu o poţi scoate ca ministru pentru că nu a fost modificat ceva legislativ în Parlament. Pe urmă, am făcut o analiză foarte amplă pe modul cum au ştiut să comunice realizările la fiecare minister pentru că, din punctul meu de vedere, şi nu numai al meu, cea mai mare problemă a noastră este, ca guvernare, nu că nu luăm măsuri bune, le luăm, dar nu ştim să le facem cunoscute încât să ajungă la publicul larg. Am monitorizat toate apariţiile tv, toate conferinţele de presă, toate deplasările în teritoriu ale fiecărui ministru şi în funcţie de toate aceste date s-a întocmit acest raport care eu zic că va fi baza pentru hotărârea pe care o va lua doamna prim-ministru legat de remanierile care vor fi”, a declarat Doina Pană.

Vicepreşedintele PSD a menţionat că, din punctul său de vedere, vor fi remanieri. Aceasta a explicat că fiecare din cei 9 membri ai Comisiei s-a ocupat de un alt domeniu, însă a precizat că nu a avut în responsabilitate Ministerul Apelor şi Pădurilor, minister condus acum de Ioan Deneş.

„Nu noi propunem remanierea, doar informăm primul-ministru. (...) Este o fotografie (n.n. – a activităţii). Raportul este bazat pe cifre, este foarte obiectiv, nu e nimic subiectiv în acest raport”, a concluzionat Doina Pană.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]