Doliu în familia primarului Paul Ştir

Ana Dunca, din Ciceu Poieni a trecut, azi, la cele veşnice, la o vârstă la care alţii nici măcar nu visează – 102 ani. Născută în 6.09.1913, lelea Ana a trăit toată viaţa în satul natal. Aniversarea a prins-o alături de cei dragi, fiind binecuvântată cu patru copii (dintre care unul a trecut la veşnicie), 13 nepoţi, 23 de strănepoţi şi 3 stră-strănepoţi. Primarul comunei Căianu Mic, Paul Ştir, nepotul celei chemate la Domnul este şi el în doliu.
În septembrie lelea Ana era sărbătorită de întreaga comunitate la venerabila vârstă de 102 ani.
Reamintim faptul că la centenar, preşedintele Camerei Deputaţilor de atunci, Valeriu Zgonea, a trimit o emoţionantă scrisoare sărbătoritei, spunând, printre altele: „Să vă aibă Dumnezeu în pază şi să puteţi să ne transmiteţi înţelepciunea de a îndrepta relele. Să ne învăţaţi să fim mai buni şi mai solidari în faţa intemperiilor de tot felul. Dragă doamnă Ana Dunca, vă urez din suflet „La mulţi ani!” şi multă sănătate în continuare, vă îmbrăţişez cu respect şi vă sărut mâna”.
Toată viaţa, lelea Ana a trăit într-o modestie exemplară şi nu a cerut niciodată mai mult decât i-a dat Cel de Sus. Este o femeie cu mult curaj, care a luat viaţa aşa cum e, cu bune şi rele, cu bucurii şi dezamăgiri, fiind un exemplu pentru comunitate. Nu s-a certat cu nimeni, a trăit toată viaţa în modestie fiind un om muncitor şi cu credinţă în Cel de Sus, care a ajutat-o să treacă peste toate cumpenele vieţii.
„Dumnezeu şi Maica Domnului m-au învrednicit de am ajuns la vârsta asta. N u mi-am bătut joc de sufletul meu, am fost cinstită, am muncit cu credinţă, mi-am iubit familia şi am lăsat loc de bună ziua la toată lumea”, ne declara în septembrie. Bunul Dumnezeu să îi aşeze sufletul în rândul celor drepţi, iar familiei să îi dea mngâiere şi să nu uite niciodată pe cea care a fost in adevărat exemplu de bun creştin pentru toţi. Înmormântarea are loc vineri.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]