Doliu în municipiu ! Bistriţenii îşi iau rămas bun de la preotul ce a slujit 30 de ani la Catedrală şi Biserica Big !

În dimineaţa zilei de 8 august, la vârsta de 74 de ani, părintele VICTOR FĂGĂRAŞ, a trecut din această lume în veşnicia lui Dumnezeu, încărcat de fapte bune, rugăciune şi omenie.
Născut în 4 februarie 1944 în localitatea Ardan, judeţul Bistriţa-Năsăud, a studiat la Seminarul Teologic din Cluj şi a absolvit Facultatea de Teologie la Sibiu în anul 1968. Din acest an a păstorit Parohia Pinticu Tecii ( 1968 - 1971), apoi Parohia Monor ( 1971 – 1980) iar din anul 1980 a fost preot paroh la Bistriţa, până în anul pensionării, 2010, 17 ani la "Sfinţii Trei Ierarhi" de pe Odobescu şi alţi 13 la "Sfânta Ana " de la Big.
Slujba de priveghi va avea loc vineri, orele 19 în biserica „ Sf. Ana” de la Big, iar slujba de înmormântare va fi oficiată sâmbătă orele 12 la biserica „Sf. Trei Ierarhi” de pe strada Alexandru Odobescu.
Din motive obiective, Înaltpreasfinţitul Andrei care a trsnsmis condoleanţe familiei, nu va putea participa la slujba de înmormântare, dar va fi alături cu sufletul printr-un delegat de la Centrul Eparhial.
Dumnezeu să-l aşeze în ceata drepţilor, familia mângâiată, iar noi colegii îi vom purta o pioasă amintire în rugăciuni de pomenire.
Un ultim omagiu din partea preoţilor!

Protopop de Bistriţa,
Pr. Alexandru Vidican

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]