Domnica Dologa, naşa unui băieţel de nota 10 ! Iubirea dintre o româncă şi un atlet de origine africană a înflorit prin micul Nicolas, încreştinat în Spania în biserica românilor din Roquetas de Mar

Bucurie mare în familia îndrăgitei artiste Domnica Dologa, de la Ansamblul profesionist „Dor Românesc”.
Parohia Ortodoxă din Roquetas de Mar, păstorită de părintele Adrian Fofiu, este locul în care comunitatea noastră se bucură într-o biserică construită din temelie de români. Multe dintre evenimentele importante ale românilor se derulează aici, de la naşteri, la nuntă şi până la trecerea pragului veşniciei. Nu lipsesc nici sărbătorile populare sau bucuria întâlnirii la marile praznice, românii ducându-şi tradiţiile cu ei. Este ştiut faptul că în această zonă trăieşte a doua comunitate de români din peninsula iberică.
Biserica a fost sfinţită anul trecut de ÎPS Iosif, Mitropolit al Europei Occidentale şi Meridionale, împreună cu PS Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, şi a primarilor Târlişua, Parva, Coşbuc şi Poiana Ilvei. Pe lângă latura duhovnicească, biserica se ocupă şi de activităţi pentru cultivarea identităţii româneşti, prin Şcoala Parohială pentru copii şi tineret.
Două inimi au început să bată în acelaşi ritm a româncei Ramona Nicoleta Roşiu şi renumitul atlet de origine africană Lundo Mendes, iar iubirea a înflorit prin micuţul Nicolas.
În acest loc binecuvântat de Dumnezeu a avut loc botezul micuţului Nicolas Mendes. Emoţii mari, atât pentru părinţi cât şi pentru naşii de botez – Domnica Dologa împreună cu soţul ei, Macedon.
Atât artista, cât şi finuţul au purtat straie populare ca semn al păstrării sărbătorii tradiţionale româneşti, nelipsind din povestea noastră tricolorul cu care copilul a fost înconjurat.
Petrecerea, ce a avut loc la un local, a fost cu cântec, joc şi voie bună, toată lumea fiind veselă.
Nicolas este înconjurat cu aceeaşi dragoste de Domnica Dologa ca şi ceilalţi finuţi, doi fiind copiii părintelui Anchidim Fetinca din Blăjenii de Jos, dar şi fiica Silviei Toth.
Urăm micuţului Nicolas să crească mare, să fie ocrotit de îngeri şi să crească în dragoste şi pentru tradiţiile româneşti. Pe Domnica Dologa o felicităm pentru finuţii ei, dar şi pentru cariera frumoasă pe care o are în cântecul popular, fiind unul dintre modele de autenticitate şi frumuseţe românească!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5