„Dor de Eminescu...” la Școala Gimnazială Artemiu Publiu Alexi din Sângeorz-Băi

Andreea Szekely, Școala Gimnazială A.P.Alexi, Sângeorz-Băi.

De-oi muri - îşi zice-n sine - al meu nume o să-l poarte
Secolii din gură-n gură şi l-or duce mai departe,
De a pururi, pretutindeni, în ungherul unori scrieri
Şi-or găsi, cu al meu nume, adăpost a mele scrieri!
(Mihai Eminescu, Scrisoarea I)

Trăim într-un secol al vitezei, un secol al unei lumi mult prea grăbite care, după cum sublinia criticul literar Eugen Simion, riscă să se îndepărtează din ce în ce mai mult de cunoaşterea adevărată. Trecând grăbită pe lângă adevărul lucrurilor simple, ea pierde ceva fundamental din „civilizaţia lucrurilor mari”.
Tocmai pentru a nu pierde această cunoaștere adevărată, cunoașterea identității noastre naționale, a definiției noastre ca români, elevii Școlii Gimnaziale Artemiu Publiu Alexi din Sângeorz-Băi l-au omagiat pe „omul deplin al culturii românești” (C. Noica), care este Eminescu.
Astfel, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii Românești care coincide cu nașterea poetului (15 ianuarie), Școala Gimnazială A.P.Alexi a organizat vineri, 13 ianuarie, o manifestare cultural-artistică, în care au fost implicații o parte din elevii școlii din orașul Sângeorz-Băi.
Sub genericul „Dor de Eminescu...” elevilor li s-au prezentate materiale legate de biografia și activitatea literară a lui Mihai Eminescu. A urmat un scurt moment artistic în care, pe rând, elevii claselor a V-a, a VI-a și a VII-a, acompaniați muzical de domnul învățător Oarcăs Ionel, au cântat melodii compuse pe versurile marelui poet. Obiectivul activității a fost acela de a-i face pe elevi să înțeleagă că omagierea lui Eminescu nu se realizează doar prin comemorarea lui, ci mai ales prin aproprierea afectivă de bogăția operei sale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5