Dorel Cosma, la Festivalul Internaţional de Poezie din Spania

Festivalul Internaţional de Poezie de la Benidorm şi Costa Blanca a adus în Spania poeţi din Cipru, Bangladesh, Singapore, Uruguay, Congo, Tunisia, Panama, Turcia, Macedonia, Norvegia, Italia, Macedonia şi Bulgaria.
Evenimentul a inclus recitaluri de poezie, lansări de carte, întâlniri cu elevi şi studenţi. România a fost reprezentată de poetul Dorel Cosma care, pe lângă recitalul de poezie susţinut, a lansat, cu acest prilej, şi cărţile proprii, precum şi revista „Conexiuni literare” a Palatului Culturii.
De remarcat faptul că toţi poeţii prezenţi sunt incluşi într-o antologie în care, alături de un CV în limba spaniolă, sunt prezenţi şi cu câteva două poeme în limba natală, engleză şi spaniolă, fiind astfel promovaţi pe o arie largă internaţională. Bistriţeanul a primit trofeul festivalului ca semn de apreciere pentru creaţia lui, tradusă în mai multe limbi. De asemenea, tricolorul a fost prezent pe toată această perioadă ca semn al preţuirii literaturii noastre.
De-a lungul timpului, Dorel Cosma a participat şi a fost inclus în antologii de poezie din Malaezia, Franţa, America, India, Germania, Turcia şi lista poate continua.
Nu este puţin lucru, merită felicitările noastre!

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]