Dorin Dobra: La ce să facem alegeri acum, să ne dăm demisia după europarlamentare?

Din conferinţa de presă...

Dorin Dobra, senator PNL: La constituirea acestui Birou Municipal am mers pe două idei principale, nu atât să deschid o organizaţie municipală a unui partid aflat la guvernare şi locală şi naţională, cât să aduc o mai mare parte din societatea civilă în interiorul lui. Din acest motiv, numele pe care vi le ofer vor fi pentru dumneavoastră nume noi. Am făcut acelaşi lucru împreună cu domnul Ioan Ţintean, acum patru ani, când am propus o listă nouă de Birou la municipiu, care anul trecut s-a validat, intrând în Birou şi aducând în Consiliul Local nu mai puţin de patru oameni noi, cu care mă mândresc din toată inima şi pe care nu îi bag în Biroul Municipal: Ioan Petelu - mic întreprinzător, Sorin Hangan- mic întreprinzător, în condiţia micilor întreprinzători de azi, în insolvenţă, ca să o clarificăm şi pe asta, Gelu Muthi – administrator la o firmă privată şi la urmă, Marius Armean, până la intrarea în CL mic întreprinzător, acum cu responsabilitate la nivel judeţean.

Eu spun simplu şi clar: bag în orice moment mâna în foc pentru aceşti patru oameni, că nu sunt nici îndatoraţi, nici încleştaţi, nici încleiaţi, nici îmbârligaţi prin bugetul municipal. Şi eu de asta, mă mândresc cu ei. Vorbim de un Birou cu 28 de oameni, după părerea mea, echilibraţi ca experienţă şi calificare, din care pot anunţa de pe acum două nume ca având funcţii executive în noua componenţă: domnul Alexandru Bălan, fostul director de la Rombat, care va prelua funcţia de trezorier al organizaţiei municipale şi domnul Sonea Ioan, fostul parlamentar, care va prelua secretariatul general al organizaţiei municipale. Dau experienţei cele două funcţii cu greutate într-o organizaţie municipală.

Jurnalist: Din ce motiv,  cei patru consilieri municipali, printre care şi un viceprimar, nu se regăsesc în componenţa Biroului Politic Municipal?

Dorin Dobra: Fac parte din Biroul Municipal, am glumit… Ei fac parte din noul Birou, fiind consilieri municipali, ei automat intră în componenţa BPM, din cauza aceasta nu se regăsesc pe listă. În calitate de consilieri locali sunt membri de drept în acest Birou, dar am preferat să nu îi pun în lista de 28, astfel încât să las un loc cât mai mare pentru toţi cei care în ultimele şase luni şi-au exprimat  interesul de a face ceva în interesul politicii locale. Asta e marea miză…

Jurnalist: Să înţeleg că se merge pe 60+, nu se mai merge pe tineret?

Dorin Dobra: (n.r. - râde) Asta e greşeala mea, că nu v-am împrăştiat deja lista.

Jurnalist: Domnul Dobra, aţi spus la un moment dat: cei patru nu sunt îmbârligaţi, încleiaţi prin bugetul municipal. Să deducem că ceilalţi consilieri ar fi îmbârligaţi, încleiaţi?

Dorin Dobra: Nu! Ca să îmi continui afirmaţia, aceşti oameni nu au plecat niciunul şi pentru asta bag mâna în foc cu vreun interes financiar sau de alt tip în Consiliul Local, ci au plecat doar să dezbată orientările acestui oraş. Opresc aici această declaraţie.

Jurnalist: Domnul Gelu Muthi a un fost un preşedinte harnic de organizaţie? A fost un lider? Ce i-a lipsit domnului Muthi?

Dorin Dobra: Lucrurile sunt simple şi le stabilim de pe acum: 2016, Bistriţa liberală. Ca să merg mai departe, am să spun aşa: pentru etapa 2008-2012, iată 2013, domnul Gelu Muthi a răspuns tuturor aşteptărilor strategice ale acestei organizaţii: am păstrat viceprimarul, am intrat cu noua gardă în Consiliul Local. Odată cu 2014, obiectivele organizaţiei municipale sunt altele şi atunci schimbăm, cum se numeşte în război…dotarea.

Jurnalist: La europarlamentare v-aţi fixat un target?

Dorin Dobra: Voi avea o negociere foarte precisă pe asumări exacte cu preşedintele organizaţiei judeţene, pentru că în echilibrul judeţean, Bistriţa joacă prima mână la europarlamentare şi asta o ştiu. De rezultatul la europarlamentare al acestui Birou, depinde validarea sau invalidarea tuturor pentru alegerile de după europarlamentare. Simplu şi clar. Inclusiv validarea mea. La ce să facem alegeri acum, să ne dăm demisia după europarlamentare?

Jurnalist: I-a lipsit experienţa politică domnului Gelu Muthi?

Dorin Dobra: Dacă voi fi validat ca şi conducător al acestui Birou Municipal, pot să vă spun că nu găsesc nimic în urmă a-i reproşa lui Gelu şi nu găsesc nici lipsuri.

Jurnalist: Revin, domnul Gelu Muthi a fost un preşedinte bun sau a fost un lider?

Dorin Dobra: A fost un preşedinte bun.

Iată lista Biroului Politic Municipal interimar propusă spre validare:

1. Elena Bărbos- sociolog;

2. Cătălin Barbu - inginer economist;

3. Alexandru Bălan – economist;

4. Marius Brătfălean – inginer;

5. Viorica Calo – jurist;

6. Sergiu Cheţa – student;

7. Valentin Constantin – economist;

8. Dan Costin – politolog;

9. Simion Creţa – masterand în management;

10. Tudor Feciu – inspector;

11. Tudor Filip – profesor;

12. Ionel Ilovan – inginer;

13. Carmen Lazany – director vânzări;

14. Dacian Lombrea – jurist;

15. Viorelia Lupşan – profesor;

16. Alina Macarie – administrator;

17. Traian Moisil – inginer;

18. Dorin Mureşan – economist;

19. Doru Neamţu – inginer;

20. Cristian Gross Roth – farmacist;

21. Mircea Satmari – ecomnomist;

22. Ionel Simionca –psiholog;

23. Teofil Someşan – jurist;

24. Ioan sonea – profesor;

25. Gavril Ţărmure – doctor muzicolog;

26. Camelia Vieriu – consilier gr. A;

27. Mariana Vlad – profesor;

28. Nicolae Vlaşin – inginer.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5